ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Διαγνώστηκε όταν ήταν μόλις ενός μηνός – Μάχη με τον χρόνο δίνει η οικογένεια του Μιχάηλ Άγγελου

ΚΥΠΡΟΣ: Διαγνώστηκε όταν ήταν μόλις ενός μηνός – Μάχη με τον χρόνο δίνει η οικογένεια του Μιχάηλ Άγγελου

Σε λίγες ημέρες ο μόλις 6 μηνών Μιχαήλ – Άγγελος θα πρέπει να υποβληθεί σε εξειδικευμένη επέμβαση, με την οικογένεια να του δίνει μάχη με το χρόνο ώστε να εξευρεθούν τα απαραίτητα χρήματα για να χειρουργηθεί.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Ενώ κάποιοι από εμάς ψάχνουν χρήματα για να πάρουν το τελευταίο μοντέλο κινητού, ή ένα ακριβό παντελόνι κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας δίνουν μάχη ώστε να κρατήσουν στη ζωή τα παιδιά τους, όχι όμως επειδή δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά επειδή δεν έχουν τα χρήματα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η ιστορία του μόλις 6 μηνών Μιχαήλ – Άγγελου από τη Λεμεσό ο οποίος διαγνώστηκε με τριγωνοκεφαλία, αμέσως μετά τη γέννηση του. Με δεδομένο την κατάσταση της υγείας του ο μικρούλης από τη Λεμεσό αναμένεται να υποβληθεί στις 15 Μαρτίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες, σε εξειδικευμένη επέμβαση στο Μακάριο Νοσοκομείο.

Επέμβαση η οποία θα στοιχίσει 22 χιλιάδες ευρώ, με το Υπουργείο να καλύπτει μόνο τις 15 χιλ. ευρώ, και την οικογένεια να χρειάζεται άμεσα τις 7 χιλιάδες ευρώ που υπολείπονται.

Εμείς συνομιλήσαμε με τον παππού του μικρού Μιχαήλ – Άγγελου ώστε να ενημερωθούμε για την κατάσταση που βρίσκεται η οικογένεια.

Όπως ο ίδιος μας ανέφερε, ο μικρός Μιχαήλ – Άγγελος διαγνώστηκε με τριγωνοκεφαλία όταν ήταν μόλις ενός μηνός. Πέραν από το άγχος της επέμβασης και της κατάστασης της υγείας του Μιχαήλ-Άγγελου, η οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα των χρημάτων, καθώς δεν τους το επιτρέπει η οικονομική τους κατάσταση.

Ο κ. Βάσος, παππούς του μικρού Μιχαήλ-Άγγελου απευθύνει έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μπορέσει το 6 μηνών αγγελούδι τους να υποβληθεί στην αναγκαία επέμβαση.

Το όλο θέμα ανέδειξε ο Δημήτρης Σούγλης στην εκπομπή του «Η Αλήθεια Καίει»:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top