ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα απαιτήσουν αποζημιώσεις από τους υπεύθυνους για την κατάρρευση του Συνεργατισμού - VIDEO

Θα απαιτήσουν αποζημιώσεις από τους υπεύθυνους για την κατάρρευση του Συνεργατισμού - VIDEO

Αποζημιώσεις αναμένεται να λάβει το κράτος και η ΣΕΔΙΠΕΣ από τους υπαίτιους της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, σε περίπτωση που καταδικαστούν για αστικές ευθύνες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή κατόπιν της δημοσίευσης του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ανέφερε πως, σύμφωνα με το πόρισμα, ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της ΣΚΤ, Νικόλας Χατζηγιάννης, πιθανών να είχε αστικές ευθύνες οι οποίες πηγάζουν από συγκεκριμένες παραβιάσεις της συμφωνίας εργοδότησής του με την ΣΚΤ.

«Η ερευνητική επιτροπή αναφέρει πως στην περίπτωση των μελών της επιτροπείας της Συνεργατικής πιθανών να υπάρχουν αστικές ευθύνες για την κατάληξη της Συνεργατικής», είπε ο κύριος Μιχαηλίδης.

«Αστικές ευθύνες σημαίνει αποζημιώσεις από το υπαίτιο μέρος προς το αθώο μέρος που υπέστη τη ζημιά. Η διαδικασία αναζήτησης αποζημιώσεων από τον κ. Χατζηγιάννη και τα μέλη της επιτροπείας θα πρέπει να γίνουν μέσα από αποφάσεις που θα ληφθούν πρώτιστα από τη Συνεργατική ή τη διάδοχο κατάσταση που είναι η ΣΕΔΙΠΕΣ και τη Δημοκρατία ως το μέτοχο που υπέστη ζημιά», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε πως η Επιτροπή αποδείχθηκε αντάξια των προσδοκιών των πολιτών, συγχαίροντας την για το έργο της και για το «υψηλού επιπέδου τεκμηριωμένο πόρισμα της».

Ο κύριος Μιχαηλίδης, είπε επίσης πως «διαπιστώνονται βαρύτατες ευθύνες του υπουργού Οικονομικών, αυτές είχαμε εξαρχής και ως υπηρεσία επισημάνει». «Ο υπουργός λειτουργούσε με πείσμα, με γινάτι και ότι αντί να υπάρχει σύνεση και ορθολογισμός, υπήρχε ανικανότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Ελεγκτής.

Παράλληλα ο κύριος Μιχαηλίδης δήλωσε πως τα τυχών ποινικά αδικήματα θα εξεταστούν από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top