ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Θα συλλαμβάνουν όποιον ξένο αντιπολιτεύεται το καθεστώς Ερντογάν

ΤΟΥΡΚΙΑ: Θα συλλαμβάνουν όποιον ξένο αντιπολιτεύεται το καθεστώς Ερντογάν

Μέτρα για όσους αντιπολιτεύονται το καθεστώς Ερντογάν λαμβάνει η Τουρκία, τα οποία θα τα ζήλευε ακόμη και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού θα συλλαμβάνονται με το που πατήσουν το πόδι τους στην χώρα.

Από εδώ και στο εξής, όποιος ξένος πολίτης αντιπολιτεύεται το καθεστώς Ερντογάν ή την κυβέρνηση του και επισκέπτεται την Τουρκία θα συλλαμβάνεται πάραυτα και θα οδηγείται στη φυλακή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr την Πέμπτη 6/3.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο σε δημοσιογράφους, αναλυτές, πανεπιστημιακούς ή διανοούμενους, αλλά συμπεριλαμβάνει και όλους τους πολίτες που σχολιάζουν ή επικρίνουν το καθεστώς Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όποιον υποπτευόμαστε ότι αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, το καθεστώς Ερντογάν, μόλις πατήσει το πόδι του στην Τουρκία θα συλληφθεί. Ας έρθουν λοιπόν να κάνουν διακοπές, ας πατήσουν το πόδι τους στο αεροδρόμιο, θα τους συλλάβουμε και θα τους μπουντρουμιάσουμε. Δεν θα είναι εύκολο πλέον στο εξωτερικό να κάνουν προδοσία και εδώ να κάνουν διακοπές», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών.

Το θέμα απασχόλησε τα γερμανικά βρετανικά ΜΜΕ, παρά την προσπάθεια του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών να τα “μαζέψει” εξηγώντας ότι η Τουρκία είναι μια φιλόξενη χώρα.

Συγκεκριμένα, γερμανικές εφημερίδες, όπως η Bild και η Der Tagesspiegel, αλλά και οι Times του Λονδίνου είχαν ήδη κατακλύσει με δημοσιεύματα τα διεθνή fora, ενώ η είδηση κατέκλεισε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, την Τετάρτη 6/3, η Deutsche Welle είχε αναρτήσει πρωτοσέλιδο με τον τίτλο «Κινδυνεύουν όσοι τουρίστες ταξιδεύουν στην Τουρκία;» και αυτό λίγους μήνες μετά που το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωνε τους Γερμανούς πολίτες πως εάν επιθυμούν να επισκεφθούν την Τουρκία, τότε δεν θα πρέπει να αναρτούν μέσω των κινητών τηλεφώνων τους σχόλια, επικρίσεις, video ή φωτογραφίες, ακόμη και ανέκδοτα που μπορούν να θεωρηθούν προσβλητικά για το καθεστώς Ερντογάν ή ό,τι αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top