ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Μετά το κλείσιμο των δύο μεγάλων σκυβαλότοπωνη η φύση κινδυνεύει

Περδίκης: Μετά το κλείσιμο των  δύο μεγάλων σκυβαλότοπωνη η φύση κινδυνεύει

Μήνυμα στην πολιτεία να φροντίσει με τη σωστή διαχείριση των οικιακών αποβλήτων να μην γίνεται η κυπριακή φύση σκουπιδότοπος, έστειλε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο εκστρατείας του Κινήματος στην είσοδο της Λευκωσίας για 13η χρονιά όπου μοίρασε ενημερωτικό υλικό και οικολογικές σακούλες στους εκδρομείς που ξεχύθηκαν στη φύση για την Καθαρά Δευτέρα, ο κ. Περδίκης είπε ότι η ανησυχία του Κινήματος φέτος είναι μεγαλύτερη γιατί έχουν κλείσει δύο μεγάλοι σκυβαλότοποι, στο Βατί και στον Κοτσιάτη, και δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση
 
«Μεγαλώνει ο κίνδυνος οι πολίτες, δυστυχώς ασυνείδητοι, να βρίσκουν λύση ρίχνοντας τα σκουπίδια στην ύπαιθρο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είναι μια χρονιά πολύ κρίσιμη για την διαχείριση των οικιακών αποβλήτων» και πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις για την διαχείριση των οικιακών αποβλήτων».
 
Ο κ. Περδίκης είπε ότι με το κλείσιμο των δύο μεγάλων σκυβαλότοπων κινδυνεύει να μετατραπεί η φύση σε ένα μεγάλο σκυβαλότοπο, προσθέτοντας ότι «παραμένουμε να είμαστε η χώρα που παράγει στην Ευρώπη τα περισσότερα σκουπίδια ανά κεφαλήν τον χρόνο».
 
Η φύση δεν είναι σκουπιδότοπος και πρέπει να αφήσουμε την φύση καθαρή και να την σεβαστούμε κατά την έξοδο μας, πρόσθεσε.
 
Εξάλλου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου κάλεσε τον κάθε πολίτη, επειδή είμαστε πολίτες που παράγουμε μεγάλη ποσότητα οικιακών αποβλήτων, όπως είπε, «να σκέφτεται κάθε φορά που ψωνίζει, να αγοράζει τα απαραίτητα, να αποφεύγει τις συσκευασίες και να κάνει διαλογή στην πηγή».
 
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να χωρίζουμε τα απόβλητα μας, να τα ανακυκλώνουμε, να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν οι φυσικοί πόροι και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο κατά της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε επίσης ότι «αυτές τις μέρες σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες βλέπουμε τους νέους να βγαίνουν στους δρόμους και να οργανώνουν αυτές τις πολύ μεγάλες διαδηλώσεις κατά της κλιματικής αλλαγής κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και καλώντας τους ηγέτες των κρατών να λάβουν κάποια μέτρα».
 
Η Επίτροπος Περιβάλλοντος είπε ότι «η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί ένα από αυτά τα μέτρα», προσθέτοντας ότι «έχουμε χρέος μας ως πολιτεία και ως πολίτες να είμαστε υπεύθυνοι».
 
Το μέλος του Κινήματος Οικολόγων στο δημοτικό συμβούλιο Στροβόλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μανώλη είπε ότι οι περισσότεροι δημότες όταν έχουν ένα άχρηστο αντικείμενο (καναπέ, ψυγείο ή άλλα) αντί να το πάρουν στο πράσινο σημείο βρίσκουν σαν εύκολη λύση να το πετάξουν όπου μπορούν, προσθέτοντας ότι «πρέπει να σταματήσει αυτή η νοοτροπία για να έχουμε ένα καθαρότερο περιβάλλον για μας και τα παιδιά μας».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top