ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ 38ΧΡΟΝΗΣ: Αγχωμένοι οι κατηγορούμενοι - Ο Σύρος «έδωσε» τον ιδιοκτήτη όταν τον είδε στην αίθουσα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ 38ΧΡΟΝΗΣ:  Αγχωμένοι οι κατηγορούμενοι - Ο Σύρος «έδωσε» τον ιδιοκτήτη όταν τον είδε στην αίθουσα

Ξαφνιασμένοι από τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις οι τέσσερις ύποπτοι ενώ παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αγχωμένοι στην σημερινή δικάσιμο.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Ιμπραχίμ άλλως Αλεξ, Γιώργος Πέτρου, Ηράκλης Ηρακλέους και Νικόλας Διάκου βρέθηκαν στο Κακουργιοδεικίο Λευκωσίας την Τετάρτη (13/03) προκειμένου να γίνει η διαδικασία παραπομπής τους σε απευθείας δίκη, η οποία αναβλήθηκε για τις 3 Απριλίου 2019 μετά από αίτημα του Πέτρου για νομική αρωγή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη δικάσιμο, η κατηγορούσα αρχή αναφέρθηκε στο μαρτυρικό υλικό το οποίο όπως δήλωσε λειτουργεί ενάντια και των τεσσάρων υπόπτων με αποτέλεσμα την ανανέωση της προσωποκράτησης τους μέχρι την επόμενη δικάσιμο όπου θα ανακοινωθεί η έγκριση ή όχι της νομικής αρωγής του Γιώργου Πέτρου.

Η κατηγορούσα αρχή λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν -ιδιαίτερα αυτή της ανθρωποκτονίας- αλλά και τον κίνδυνο διαφυγής των υπόπτων στο εξωτερικό, μιας και ο Ιμπραχίμ παρέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβάρυνε τις θέσεις των τεσσάρων για παραμονή τους στη φυλακή.

Άκουγαν τις καταθέσεις και ξαφνιάζονταν

Ιδιαίτερα αγχωμένοι παρουσιάστηκαν οι κατηγορούμενοι στην δικαστική αίθουσα, ενώ δεν έλειψαν και οι διάφορες γκριμάτσες μερικών εξ αυτών ύστερα από τις καταθέσεις των συγκατηγορούμενων τους.

«Τούτος εν ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας»

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τις μαρτυρίες ο Ιμπραχίμ την 1η Φεβρουαρίου ενόψει της διαδικασίας για προσωποκράτηση, μόλις αντίκρισε τον Ηρακλή, ανέφερε σε αστυφύλακα που τον συνόδευε ότι πρόκειται για το πρόσωπο που είναι ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας και κατ' επέκταση αυτός που του έδωσε τις οδηγίες για τον εμπρησμό.

«Εν μας κόφτει εμάς ενιξέρεις τίποτε εσού, εν δουλειά δική τους»

Αυτά ανέφερε σε κατάθεσή του ο δεύτερος κατηγορούμενος, Γιώργος Πέτρου, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο το οποίο οδηγούσε την μοτοσικλέτα με την οποία μαζί με τον Ιμπραχίμ μετέβησαν εκείνο το βράδυ στη μπυραρία.

Ανέφερε επίσης πως δεν γνώριζε για τον εμπρησμό καθώς ο Σύριος συγκατηγορούμενος του, του είχε πει πως θα πήγαιναν να εισπράξουν κάτι χρωστούμενα χρήματα, ενώ εν τέλη άκουσε την έκρηξη.

«Μου πρότειναν να τους πάρω να κάψουν ένα μαγαζί στη Λήδρας»

Σε κατάθεσή του ο 4ος κατηγορούμενος, Νικόλας Διάκου, διαψεύδει την άγνοια του Πέτρου αφού όπως ανέφερε ο Πέτρου μαζί με τον Ιμπραχίμ τον συνάντησαν δύο μέρες πριν το έγκλημα και του πρότειναν να κάψουν ένα μαγαζί για το οποίο αρνήθηκε και δάνεισε την μοτοσικλέτα του και το κράνος του για 400 ευρώ.

Εν τέλει, όσον αφορά στην κατάθεση του Ηρακλή, εκ πρώτης όψεως την ενέργεια για τον εμπρησμό της μπυραρίας του αρχικά τα «έριξε» σε άλλο πρόσωπο με το οποίο όπως ανέφερε στην Αστυνομία είχαν οικονομικές διαφορές.

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ιμπραχίμ, ο Ηρακλέους εκείνο το βράδυ του άφησε την πίσω πόρτα ανοιχτή καθώς και ένα παγούρι με βενζίνη, με το οποίο τον καθοδήγησε να βάλει την φωτιά.

Κατά την σύλληψη του πρώτου στις 31 Ιανουαρίου σε διαμέρισμα στη Λακατάμεια, ανέφερε στους αστυνομικούς: «Θα σας τα πω ούλλα όσα εγίναν, εν ήξερα για την γενάικα, εν κρίμα».

Να υπενθυμίσουμε ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2:40 τα ξημερώματα της 30ής Ιανουαρίου 2019, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε υποστατικό, ιδιοκτησίας του Ηρακλέους, στην Λευκωσία. Για την κατάσβεση της φωτιάς, μετέβησαν στη σκηνή μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, εντόπισαν σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου του υποστατικού νεκρή την 38χρονη γυναίκα από την Ουκρανία.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top