ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μυρίζει σκάνδαλο με την Cyta Hellas! Ζητούνται εξηγήσεις από τον πρώην Γενικό Διευθυντή Μιχάλη Αχιλλέως

Μυρίζει σκάνδαλο με την Cyta Hellas! Ζητούνται εξηγήσεις από τον πρώην Γενικό Διευθυντή Μιχάλη Αχιλλέως

Παρουσιάζει ζημίες εκατομμυρίων που δεν θα ανακτηθούν ποτέ!

Η Cyta Hellas, όπως αποκαλύφθηκε, συνεχίζει για έκτη χρονιά να παρουσιάζει ζημιές, ενώ μέχρι σήμερα συνολικά έχει κοστίσει στη Cyta το εκπληκτικό ποσό των 170 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα ποσό που, όπως διαβάζουμαι στην εφημερίδα «Αλήθεα» δεν πρόκειται να ανακτηθεί, παρά το ότι αναμένεται το 2015 η Cyta Hellas να έχει για πρώτη φορά κέρδη γύρω στα 5 εκατομμύρια.

Όταν ο Πρόεδρος του ΔΣ της Cyta, Χρίστος Πατσαλίδης ανέφερε στους βουλευτές πως βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με διάφορους επενδυτές στην Ελλάδα (ελληνικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη Cyta Hellas), ο πρόεδρος της Επιτροπής, πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος του είπε: «Αν βρείτε επενδυτές, τρέξτε, κάντε συμφωνία μαζί τους το συντομότερο...».

Απαντώντας ο Χρίστος Πατσαλίδης ανέφερε πως αυτή είναι η προσπάθεια της Cyta, δηλαδή να απαλλαγεί από τη Cyta Hellas και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται όλες οι προσπάθειές της. Παραδέχθηκε επίσης πως όποια λύση και να βρεθεί δεν θα φύγει το βάρος των 170 εκατ., απέφυγε όμως να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες για να μην επηρεαστούν οι διαπραγματεύσεις που γίνονται για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Πρόσθεσε πως τo 2014 η CytaHellas χρηματοδοτήθηκε από τη Cyta με €15 εκατ., ενώ φέτος η χρηματοδότηση θα είναι €5 εκατ.

Για την CYTA Ελλάδος, ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι για το 2014 και το 2015 βρισκόμαστε εντός του επιχειρησιακού σχεδίου και έγιναν διάφορες κινήσεις στην Ελλάδα για περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας του Οργανισμού στην Ελλάδα μετά το 2015. “Ο Οργανισμός στην Ελλάδα είναι αντικείμενο μελέτης από πολλούς ξένους οργανισμούς που επιθυμούν τη συνεργασία μαζί του και το ΔΣ εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις για τη CYTA Ελλάδας”, είπε.

Τον Οκτώβριο του 2014 είδαν τον φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε καταγγελίες για σπατάλες στην Cyta Hellas και για Επίδομα εξωτερικού 6.800 ευρώ στον πρώην Γενικό Διευθυντή της Cyta Hellas, Μιχάλη Αχιλλέως.

Πρόκειται για λάσπη ή για λανθασμένες αναφορές σε έγγραφα, είχε αναφέρει τότε ο κύριος Αχιλλέως. 

Τα επίσημα στοιχεία σήμερα δείχνουν ότι καταγράφονται ζημίες στην Cyta Hellas που μάλιστα δεν θα ανακτηθούν ποτέ.

Ο λαός ζητά απαντήσεις από τον πρώην Γενικό Διευθυντή για το που πήγαν τα λεφτά και γιατί καταγράφει ζημιές εκατομμυρίων ευρώ η εταιρεία επί σειρά ετών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top