ΓεΣΥ: Πρόβλημα με ραντεβού και χειρουργεία- Ψάχνουν για λύση Υπουργείο και ΟΚΥπΥ

ΓεΣΥ: Πρόβλημα με ραντεβού και χειρουργεία- Ψάχνουν για λύση Υπουργείο και ΟΚΥπΥ

Πονοκέφαλο προκαλούν, στους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας, τα παραπεμπτικά του δημοσίου, αφού το τι θα ισχύει από 1η Ιουνίου 2019, αρχίζει η πρώτη φάση εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας, χωρίς να υπάρχει ο ανάλογος σχεδιασμός, όπως φαίνεται.

Ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα γίνει με τα παραπεμπτικά των δημόσιων νοσηλευτηρίων για εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και απλά ραντεβού με ημερομηνία μετά την 1η Ιουνίου, που έχουν ήδη δοθεί στους ασθενείς, δεν υπάρχει, σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”.

Έτσι λοιπόν, το θέμα όπως χαρακτηριστικά γράφει ο “Φ” βρίσκεται στο μικροσκόπιο του υπουργείου Υγείας, ενώ όπως είναι αναμενόμενο υπάρχει αναστάτωση ανάμεσα στους ασθενείς.

Πάντως, μεγαλύτερος προβληματισμός υπάρχει για τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, αφού μια πιθανή αναβολή ίσος θέσει σε κίνδυνο ασθενείς.

Μεταξύ άλλων, ο “Φ” αναφέρει ότι το θέμα βρίσκεται προς το παρόν σε επίπεδο υπουργείου Υγείας, αλλά αρμόδιος για τη διευθέτηση του είναι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και κυρίως οι τρεις περιφερειακές διευθύνσεις των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν διευθετήσεις για τα ραντεβού που έχουν ήδη προγραμματιστεί για μετά την 1η Ιουνίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*Φωτογραφία αρχείου

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της οργάνωσης AIPAC. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο, Ισραήλ και ΗΠΑ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της οργάνωσης AIPAC, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE