ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Προδρόμου: «Υπάρχει απόφαση για αυστηρούς ελέγχους στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων»

Π. Προδρόμου: «Υπάρχει απόφαση για αυστηρούς ελέγχους στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων»

Υπάρχει απόφαση για να εφαρμοστούν πολύ αυστηροί έλεγχοι για τα ποιοτικά στοιχεία των αιτήσεων που θα εγκρίνονται σε σχέση με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, ανέφερε την Τετάρτη 27/03 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων της Δημοκρατίας, υπό το φως της έκθεσης της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν ξέρω αν είναι ακριβώς ενήμεροι οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα μέτρα, με τα οποία κατοχυρώνει η Κυπριακή Δημοκρατία ότι δεν πρόκειται για μια ευκαιριακή παραχώρηση διαβατηρίων ή υπηκοοτήτων, αλλά για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει μόνο τις περιπτώσεις επενδύσεων".

Είναι γνωστό, είπε, ότι σε πάρα πολλές χώρες της ΕΕ παραχωρούνται υπηκοότητες, "ζούμε στα χρόνια της ανοικτής κοινωνίας με τη μετακίνηση των ανθρώπων και μια από τις αρχές που έχει η ΕΕ είναι η ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση των Ευρωπαίων πολιτών".

Βεβαίως, συνέχισε, "είναι κάτι διαφορετικό οι πολίτες τρίτων χωρών, αλλά το πνεύμα της πολιτικής που εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς ποτέ να θέλουμε είτε να δώσουμε την εντύπωση, είτε και στην πράξη, ότι παραχωρούνται διαβατήρια, εύκολα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της χώρας μας να προσελκύει και επενδυτές".

Ο κ. Προδρόμου είπε τέλος ότι γίνεται βελτίωση του προγράμματος.

"Δεν είναι απλό και εύκολο, αλλά ήδη υπάρχει απόφαση για να εφαρμοστούν πολύ αυστηροί έλεγχοι για τα ποιοτικά στοιχεία των αιτήσεων που θα εγκρίνονται", κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top