ΕΛΛΑΔΑ

Χαμηλή πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος

Χαμηλή πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος

(Τετάρτη 27/3) - Ωρα 13:16 δύο τουρκικά F-16 πέταξαν μόλις 4.500 πόδια πάνω από Φαρμακονήσι όπου είχαν ξανακάνει υπερπτηση ώρα 12:20 - Στις 13:19 τα δύο τουρκικά μαχητικά πέρασαν και πάνω από το Αγαθονήσι!

Όπως αναφέρει το Protothema.gr μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (27/3) τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας δεν είχαν καταγράψει παράνομες εισόδους τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εθνικό εναέριο χώρο.

Μέσα σε 60 λεπτά, και συγκεκριμένα από τις 12:20 μέχρι τις 13:19 τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε κύμα μαζικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου στα Δωδεκάνησα με αποκορύφωμα τις τρεις διαδοχικές πτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και το Φσρμακονήσι!

Σύμφωνα με το ελλαδικό ρεπορτάζ, η πρώτη προκλητική πτήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών άνωθεν ελληνικού εδάφους έγινε στις 12:20, όταν ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 έκανε υπερπτηση σε ύψος 25.000 ποδών πάνω από το Φαρμακονήσι.

Περίπου μία ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 13:16, ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 έκανε χαμηλή πτήση μόλις 4.500 πόδια (περίπου 1.500 μέτρα) πάνω από το Φαρμακονήσι και τρία λεπτά αργότερα τα δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν και πάνω από το Αγαθονήσι, απ' όπου πέρασαν σε ύψος 18.000 ποδών.

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου, δύο τουρκικά αεροσκάφη τύπου F-4 αποπειράθηκαν να παρενοχλήσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι. Το ελληνικό Σινούκ κατέβηκε στα 600 πόδια πάνω από τους Αρκιούς, όπου και παρέμεινε για λίγα λεπτά, μέχρι να φτάσουν στην περιοχή δύο ελληνικά F-16 που βρίσκονταν σε επιφυλακή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top