ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ- 100 ΚΙΛΑ: Διατάχθηκε να απαντήσει ο ανακριτής- Είχε τον χρόνο να διαφύγει

ΛΕΜΕΣΟΣ- 100 ΚΙΛΑ: Διατάχθηκε να απαντήσει ο ανακριτής- Είχε τον χρόνο να διαφύγει

Δεκτό έγινε την Τετάρτη (27/3) το αίτημα της Αστυνομίας, για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης για άλλες 8 ημέρες, εναντίων του 48χρονου Ελληνοκύπριου και 39χρονου Βόσνιου μόνιμου κάτοικου Κύπρου, σχετικά με την υπόθεση εντοπισμού 104 κιλών κάνναβης στη Λεμεσό στις 18/3.

Το αίτημα της Αστυνομίας, έγινε δεκτό από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης του μάρτυρα και ερευνητή της ΥΚΑΝ, από τον συνήγορο υπεράσπισης του 39χρονου Βόσνιου, κ. Αντώνη Δημητρίου, αφού έφερε ένσταση στην ανανέωση.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που διήρκησε πέραν της μιας ώρας, κλήθηκε να απαντήσει σε σωρεία ερωτήσεων ο εξεταστής της ΥΚΑΝ από τον συνήγορο του 39χρονο, με αρκετά ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα, αφού όπως λέχθηκε από πλευράς Αστυνομίας, η όποια απάντηση πιθανόν να επηρεάσει το ερευνητικό έργο που υπολείπεται.

Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε ο μάρτυρας αστυνομικός, εάν προέκυψε μαρτυρία από τις 52 καταθέσεις που λήφθηκαν, η οποία να εμπλέκει τον Βόσνιο στην υπόθεση, με τον ανακριτή να αναφέρει ότι, “ Στο σύνολο τους οι καταθέσεις δημιουργούν εύλογες υποψίες και όχι με το να διαβάσει κάποιος μια κατάθεση μόνη της (σ.σ. ξεχωριστά)".

Πάντως κατά τη διάρκεια αντεξέτασης του ερευνητή της υπόθεσης, ο συνήγορος του 39χρονου, ζήτησε σε ορισμένα σημεία της διαδικασίας όπως διαταχθεί ο μάρτυρας να απαντήσει, με το Δικαστήριο να ζητά σε μερικές περιπτώσεις από τον αστυνομικό να απαντήσει γενικά, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί το ερευνητικό έργο που υπολείπεται.

Όσον αφορά τη συνάντηση του 39χρονου με τον 48χρονο στις 15/3, που αναφέρθηκε και στη διαδικασία της Τρίτης 19/3, λέχθηκε από τον συνήγορο ότι ουδέποτε αρνήθηκε ο πελάτης του ότι τον γνωρίζει, αντιθέτως ο δεύτερος χρωστούσε στον πρώτο ποσό 5 χιλιάδων ευρώ.

Αναφορά έγινε και σε έγγραφο που εντοπίστηκε στο σπίτι του 39χρονου κατά τη σύλληψη του το βράδυ της Δευτέρας 18/3 , το οποίο φαίνεται να οδήγησε τις Αρχές στη διασύνδεση του Βόσνιου με την υπόθεση, αφού σε αυτό υπήρχαν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρίας, στο όνομα της οποίας έγινε η εισαγωγή του εμπορευματοκιβωτίου που περιείχε 104 κιλά κάνναβης.

Εξηγώντας ότι ο πελάτης του δεν είχε ποτέ πρόθεση να καταστρέψει τεκμήρια ή να διαφύγει, ο κ. Δημητρίου αναλύοντας το χρονικό του εντοπισμού και της σύλληψης, ανέφερε ότι η επιχείρηση έγινε γνωστή ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας από διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., προβλήθηκε από όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ενώ η σύλληψη του 39χρονου, σύμφωνα και με την Αστυνομία, έγινε στις 22:30 και ενώ ο ύποπτος βρισκόταν στο σπίτι του.

Τελικά, το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της κράτησης των δύο υπόπτων για άλλες 8 ημέρες έγινε δεκτό από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ενώ ο συνήγορος του 48χρονου Ελληνοκύπριου δεν έφερε ένσταση. 

Χρίστος Ζήνωνος 

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top