Νετανιάχου: «Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Γάζα»

Νετανιάχου: «Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Γάζα»

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε την Πέμπτη (28/3) ότι η χώρα του είναι έτοιμη για μια στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Γάζα, μόνο όμως ως έσχατη λύση, καθώς η ένταση στα σύνορα έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες ημέρες και καθώς απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ.

«Όλοι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν απαιτηθεί μια (στρατιωτική) εκστρατεία, θα την πραγματοποιήσουμε με δύναμη και με ασφάλεια και αφού εξαντλήσουμε όλες τις άλλες επιλογές», είπε ο Νετανιάχου μετά την περιοδεία του στα σύνορα με τη Γάζα, όπου συναντήθηκε με Ισραηλινούς στρατιωτικούς διοικητές.

Η ασφάλεια συνιστά ένα από τα σημαντικότερα θέματα που προβάλλει ο Νετανιάχου στην προεκλογική εκστρατεία του για τις εκλογές της 9ης Απριλίου. Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές και μετέφερε στρατεύματα και άρματα στα σύνορα μετά τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα τη Δευτέρα και τραυμάτισε επτά Ισραηλινούς πολίτες σε ένα χωριό στα βόρεια του Τελ Αβίβ.

Το Σάββατο, 30 Μαρτίου, οι Παλαιστίνιοι της Γάζας καλούνται να διαδηλώσουν μαζικά, κατά μήκος του τείχους ασφαλείας, για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από την «Πορεία της επιστροφής», το κίνημα που ξεκίνησε πέρυσι με αίτημα την επιστροφή των προσφύγων στα εδάφη απ` όπου εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ το 1948.

Ο Νετανιάχου είχε ήδη δηλώσει εντός της εβδομάδας ότι δεν θα δίσταζε, αν ήταν αναγκαίο, να προχωρήσει σε μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, παρά τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια κίνηση.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε κοινότητες στην ορεινή Λεμεσό, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν καλείται πλέον μόνο να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας φυσικής καταστροφής, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που πυροδοτούνται μέρα με τη μέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE