ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Διαμαρτυρία για την σύλληψη Κούρδου ύποπτου για τρομοκρατία - 'Κρύβεται η Τουρκία πίσω από το αίτημα' ισχυρίζονται ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Διαμαρτυρία για την σύλληψη Κούρδου ύποπτου για τρομοκρατία - 'Κρύβεται η Τουρκία πίσω από το αίτημα' ισχυρίζονται ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (2/4), στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας, για τον Κούρδο κρατούμενο Τσερκέζ Κορκμάζ που συνελήφθη (21/3), ως ύποπτος για τρομοκρατία. 

Εναντίον του 60χρονου Κορκμάζ εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, αφού καταζητείται από τις γερμανικές αρχές για τρομοκρατικά αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ του 2013 – 2015 στο Αμβούργο.

Ο 60χρονος Κούρδος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα και την Τρίτη (2/4) παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο Λάρνακας, για εξέταση της αίτησης για έκδοση του στη Γερμανία. Στην δικάσιμο κατέθεσε στο δικαστήριο λειτουργός του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Την εκδήλωση συμπαράστασης διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόφιλος Γεωργιάδης» και ο Σύνδεσμος Αλληλεγγύης για το Κουρδιστάν, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Γ. Περδίκης.

Σε δηλώσεις τους οι διαμαρτυρόμενοι ανάφεραν ότι ο Τσερκέζ Κορκμάζ είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας στην Κύπρο εδώ και 10 χρόνια και ότι πίσω από την σύλληψή του και το αίτημα για έκδοσή του στη Γερμανία κρύβεται η Τουρκία, στις φυλακές της οποίας βρίσκονται χιλιάδες Κούρδοι κρατούμενοι.

Όπως ισχυρίζονται, πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν λαμβάνουν υπόψη παρόμοια αιτήματα της Τουρκίας εναντίον Κούρδων αγωνιστών, δείχνοντας την απογοήτευση τους ότι η Κύπρος δέχθηκε να εφαρμόσει αυτά τα εντάλματα παρόλο που είναι μια χώρα στην οποία εισέβαλε η Τουρκία και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι διαμαρτυρόμενοι καλούν τις Κυπριακές Αρχές να ζητήσουν περισσότερα στοιχεία από την γερμανική αστυνομία για την εμπλοκή του στην τρομοκρατική δράση και νσ τον αφήσουν ελεύθερο. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top