ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος Κυπριανού: Λύπη για την τοποθέτηση Μαυρογιάννη στη Νέα Υόρκη

Άντρος Κυπριανού: Λύπη για την τοποθέτηση Μαυρογιάννη στη Νέα Υόρκη

Τη λύπη του για το γεγονός ότι ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει τοποθετηθεί στον πόστο του μόνιμου αντιπροσώπου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αναφέροντας παράλληλα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης "επεδίωξε με δηλώσεις του να ξεγελάσει τον κυπριακό λαό". 

Σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη του στο ιατρικό κέντρο Έγκωμης ενόψει της εφαρμογής του ΓεΣΥ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η νομοθεσία που ενέκρινε η Βουλή το 2013 λέει ότι ο διαπραγματευτής δεν μπορεί να ασκεί τα όποια άλλα καθήκοντα ή αρμοδιότητες», προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που ο κ. Μαυρογιάννης ασχολείται με την άσκηση άλλων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων δεν μπορεί να παραμένει ως διαπραγματευτής».

 «Λυπούμαι γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραπληροφορεί τον κυπριακό λαό», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα πρέπει να γίνουν αναλύσεις από τους ενδιαφερόμενους, προσθέτοντας ότι η Κύπρος είναι μια τρίτη χώρα και «μας ενδιαφέρει το εκλογικό αποτέλεσμα στον βαθμό που θα επιδράσει στις προσπάθειες επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό».

Αναφέροντας ότι έχει ξεπεραστεί το σκαλί των εκλογών στην Τουρκία, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι αντιλαμβάνεται πως «όλοι είχαν πει πως πρέπει να αναμένουμε μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο» και τις επόμενες εκλογές που μεσολαβούν που είναι οι ευρωεκλογές, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «αυτά δεν είναι τα καθοριστικά για το ενδεχόμενο επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό».

 «Το καθοριστικό είναι η ύπαρξη πολιτικής βούλησης και η ξεκάθαρη αντίληψη για τον στόχο τον οποίο έχουμε», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ «επιμένουμε ότι το πλαίσιο λύσης είναι εκείνο το οποίο έχουμε συμφωνήσει με την διεθνή και την τ/κ κοινότητα από το 1977, δηλαδή το πλαίσιο λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με την πολιτική ισότητα ως δεδομένο και όλα τα άλλα συναφή».

Ταυτόχρονα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ διαπιστώνει «μια έλλειψη ανάληψης πρωτοβουλιών από όλους τους εμπλεκομένους», προσθέτοντας ότι αναφέρεται κυρίως στην έλλειψη προθυμίας από την πλευρά της Τουρκίας, όπως είπε, «αλλά και στο γεγονός ότι η δική μας πλευρά δεν αναλαμβάνει τις όποιες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επανέναρξης διαπραγματεύσεων».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top