ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μαυρογιάννης: Νέες ιδέες ανέπτυξε ο Πρόεδρος στη συνάντηση του με την Λουτ

Α. Μαυρογιάννης: Νέες ιδέες ανέπτυξε ο Πρόεδρος στη συνάντηση του με την Λουτ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε, κατά τη συνάντηση του με την Τζέιν Χολ Λουτ, την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού το ταχύτερο και ανέπτυξε νέες ιδέες εντός του πλαισίου Γκουτέρες, δήλωσε σήμερα ο Διαπραγματευτής της Ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του Προέδρου με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, στο Προεδρικό, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μια «πολύ καλή και δημιουργική» συνάντηση με την κ. Λουτ  στην οποία επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να εργαστεί για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού το ταχύτερο.

«Ανέπτυξε νέες ιδέες πάντα μέσα στο πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ, το λεγόμενο πλαίσιο Γκουτέρες, και επεξήγησε αυτές τις νέες ιδέες», είπε, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων «στην αποκέντρωση εξουσιών, ιδέες τις οποίες έχει επεξεργαστεί ήδη και στο παρελθόν».

Σε ό,τι αφορά, πρόσθεσε, «την αξίωση της τ/κ κοινότητας για πολιτική ισότητα, όπως αυτή την αντιλαμβάνεται», ο κ. Μαυρογιάννης έκανε λόγο για «μια εντελώς και συνεχώς διευρυνόμενη αντίληψη για την έννοια της πολιτικής ισότητας, η οποία δεν στηρίζεται καθόλου ούτε στην έκθεση του ΓΓ του ’91, ούτε στις συζητήσεις που έγιναν έκτοτε, ούτε στο σχέδιο Ανάν, ούτε στις συναντιλήψεις Χριστόφια – Ταλάτ, ούτε στις διαπραγματεύσεις που κάναμε τα πέντε τελευταία χρόνια».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, «επανέλαβε με απόλυτα σαφή τρόπο ότι αποδέχεται την πολιτική ισότητα όπως του είχε ζητηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και όπως καταγράφεται στην έκθεση του ΓΓ», προσθέτοντας ότι « αποδέχεται επίσης και την έννοια της αποτελεσματικής συμμετοχής των Τ/κ στη διακυβέρνηση και τη θετική ψήφο, εκεί και όπου οι περιστάσεις είναι τέτοιες που θα ασκείται η θετική ψήφος κατά τρόπο που η όποια απόφαση των θεσμικών οργάνων του κράτους να μην επηρεάζει αρνητικά τα συμφέροντα της τ/κ κοινότητας».

«Είναι σαφές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει ούτε η πρόθεση ούτε θέλουμε κάποια ρύθμιση η οποία να επιτρέπει στην μια κοινότητα να παίρνει αποφάσεις που να είναι επιζήμιες για τα συμφέροντα της άλλης κοινότητας», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top