ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Αυτές είναι οι προτάσεις Σιζόπουλου για την ΚΑΡΤΑ – Τι έγινε στη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με Κούμα

ΒΙΝΤΕΟ: Αυτές είναι οι προτάσεις Σιζόπουλου για την ΚΑΡΤΑ – Τι έγινε στη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με Κούμα

Εξυγίανση του κυπριακού ποδοσφαίρου και προσωρινή αναστολή κάρτας φιλάθλου για συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων για βελτίωση του θεσμού και δημιουργία κατάλληλων υποδομών στα γήπεδα ώστε αυτά να είναι πιο φιλικά στις οικογένειας και στους φίλαθλους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΚΟΠ, συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου με τον Πρόεδρο και την ηγεσία της ΚΟΠ. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:

«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο και την ηγεσία της ΚΟΠ. Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η κάρτα φιλάθλου αλλά και την ίδια στιγμή και μια ενημέρωση για την πραγματικά θαρραλέα και πολύ σημαντική απόφαση της ΚΟΠ να αναστείλει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Θεωρούμε ότι και αυτό είναι ένα μέτρο προστασίας για την ορθή εξυγίανση του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και την ίδια στιγμή να μπορέσει η πατρίδα μας να μην εκτίθεται διεθνώς μέσα από στημένα παιχνίδια και όλα αυτά τα οποία έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα και όχι μόνο.

Όσον αφορά όμως το βασικό θέμα, που αφορούσε την κάρτα φιλάθλου, έχουμε καταλήξει σε κάποια πρώτα συμπεράσματα για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουμε αυτή τη διαδικασία και το πιο σημαντικό να μπορέσουμε ακριβώς να δημιουργήσουμε τις σωστές συνθήκες για το φίλαθλο κοινό αλλά την ίδια στιγμή να υπάρχει μια μαζική παρουσία των φιλάθλων με κοσμιότητα και ευπρέπεια εντός των αγωνιστικών χώρων. Να γίνουν τα γήπεδα πολύ πιο φιλικά προς την οικογένεια και την ίδια στιγμή ακριβώς, να υπάρχει η δυνατότητα και της οικονομικής στήριξης προς τα σωματεία.

Uα πρέπει για κάποιο χρονικό διάστημα να ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου για την κάρτα φιλάθλου ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα εμπλεκόμενα μέρη να παρακαθήσουν σε συνομιλίες και να καταλήξουν ακριβώς σε ένα σωστό και εποικοδομητικό τρόπο εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου έτσι ώστε να είναι προς το συμφέρον όλων. Την ίδια στιγμή όμως αυτό το χρονικό διάστημα που μπορεί να καλύψει το τέλος της φετινής αγωνιστικής αλλά και την επόμενη αγωνιστική να αξιοποιηθεί έτσι ώστε τα γήπεδα τα οποία σήμερα δεν διαθέτουν την υποδομή για να εφαρμοστεί το μέτρο, που τελικά θα εγκριθεί και από την Βουλή, να έχουν αυτό το χρόνο της υλοποίησης αυτών των στοιχείων υποδομής αλλά και την ίδια στιγμή να βελτιωθούν οι χώροι στα διάφορα στάδια ώστε να γίνουν πολύ πιο φιλικά προς τις οικογένειες. Μιλούμε για τους κοινούς χώρους, τους χώρους υγιεινής και όλα τα υπόλοιπα.

Θεωρούμε ότι υπάρχει ένας μακρύς δρόμος που θα πρέπει να διανύσουμε, όμως με καλή θέληση, με καλή διάθεση και εκτός σκοπιμοτήτων και με την υποστήριξη όλων των κομμάτων σε αυτή την προσπάθεια, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα προς όφελος του κυπριακού ποδοσφαίρου, του κυπριακού αθλητισμού αλλά και γενικότερα την προβολή και της πατρίδας μας στο εξωτερικό δεδομένου ότι ο κυπριακός αθλητισμός είναι ένας τομέας ο οποίος τιμά την πατρίδα μας, την προβάλλει και θα πρέπει έμπρακτα πια αλλά με τον σωστό τρόπο να τύχει της σωστής υποστήριξης από όλη την πολιτεία και από τα κόμματα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο:

-«Αυτή ήταν η πρότασή σας κύριε Σιζόπουλε;»

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, απάντησε:

«Αυτή ήταν η πρότασή μας, η οποία περιλαμβανόταν και στην αρχική ανακοίνωση την οποία είχαμε εκδώσει. Γίνεται αποδεκτό αυτό το χρονοδιάγραμμα και αυτό το πλαίσιο το οποίο είχαμε δώσει. Φυσικά όπως αντιλαμβάνεστε, εμείς δεν διαθέτουμε την τεχνογνωσία για να μπορέσουμε να μπούμε στις λεπτομέρειες για το πώς να πρέπει τελικά κατά τον πλέον αποτελεσματικό και σωστό τρόπο να εφαρμοστεί το μέτρο της κάρτας φιλάθλου αυτό θα το αναλάβουν οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν και την εμπειρία και την τεχνογνωσία. Εμείς θα συνεχίσουμε τις επαφές μας, ήδη την ερχόμενη Δευτέρα έχουμε προγραμματίσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, τον κύριο Ανδρέα Μιχαηλίδη, θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με εμπλεκόμενα μέρη και όταν πια διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα κοινό έδαφος τότε νομίζω πως είναι η ώρα να προχωρήσουν αυτές οι συναντήσεις για να συζητήσουν σε βάθος και την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο:

«Κύριε Σιζόπουλε καταρχάς υπήρχε ανταπόκριση από την ΚΟΠ για την πρότασή σας αυτή; Και αν ναι προλαβαίνουμε μέχρι το τέλος της σεζόν να καταργηθεί η κάρτα ώστε να δοθεί αυτό το περιθώριο χάριτος και να επανέλθουμε του χρόνου;»

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:

«Νομίζω ότι αυτό είναι καλύτερο να το απαντήσει ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, θεωρώ όμως ότι η συνάντηση ήταν πάρα πολύ εποικοδομητική, κινηθήκαμε στην ίδια κατεύθυνση. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Γραφείο Τύπου,
Λευκωσία, 11 Απριλίου 2019

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top