ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τζογαδόροι από τα 12 οι Κύπριοι – Πέραν των μισών παίζουν τυχερά παιχνίδια

Τζογαδόροι από τα 12 οι Κύπριοι – Πέραν των μισών παίζουν τυχερά παιχνίδια

Μεγάλο το ποσοστό των Κυπρίων που ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια, όπως κατέδειξε έρευνα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» η εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις όχι μόνο στο νησί μας αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πανεπιστημιακοί και φοιτητές πραγματοποίησαν ερευνητικό πρόγραμμα για την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, όπου φανέρωσε αναπάντεχες αλήθειες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, οι Κύπριοι πολίτες ξεκινούν την ενασχόλησή τους με τα τυχερά παιχνίδια από την ηλικία των μόλις 12,5 ετών, ενώ από τα 15 έτη και πάνω, το 75% του πληθυσμού του νησιού μας ασχολείται με τα τυχερά παιχνίδια.

Η εν λόγω έρευνα τιτλοφορείται ως «Ερευνητικό Πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της προβληματικής ενασχόλησης με τον στοιχηματισμό και τα τυχερά παιχνίδια» και υλοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα που αποτελούσαν η Κατερίνα Φλωρά, Λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας, Έλενα Πέτρου, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Άγγελος Τιτσινίδης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Βιολέττα Χριστοφή, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top