ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντρέας Θεμιστοκλέους: «Ο κόσμος θέλει, αλλά δεν βοηθά την αλλαγή» - VIDEO

Αντρέας Θεμιστοκλέους: «Ο κόσμος θέλει, αλλά δεν βοηθά την αλλαγή» - VIDEO

Για την αλλαγή που έχει άμεση ανάγκη η Κύπρος, μίλησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Αντρέας Θεμιστοκλέους.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaOnline, ο κύριος Θεμιστοκλέους κληθείς να σχολιάσει το πως βλέπει τη συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι ο κόσμος, ο ίδιος ανέφερε πως ενώ το κοινό αγκάλιασε ζεστά την προσπάθεια των δυο κομμάτων, την ίδια ώρα παρατηρείται μια γενική απαξίωση στην πολιτική και στις εκλογές.

Μια απαξίωση που ο ίδιος καλεί τον κόσμο να σταματήσει και να ψηφίσει το διαφορετικό, δυναμώνοντας τις φωνές που πάνε κόντρα στο κατεστημένο. Κόμματα που είναι εκτός της διαφθοράς και του βολέματος.

Μιλώντας για τη συνεργασία μεταξύ Συμμαχίας Πολιτών και Κινήματος Οικολόγων, ο κύριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως επρόκειτο για μια κοινή δράση η οποία υπήρχε προ πολλού στο Κοινοβούλιο.

Ο Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας εξήγησε πως υπήρχε από παλιά η ταύτιση απόψεων και η ψήφιση νομοσχεδίων με τον ίδιο τρόπο, χωρίς ωστόσο να γίνεται προσυνεννόηση μεταξύ των δυο κομμάτων, αλλά επειδή ταυτίζονταν οι απόψεις τους.

Μια συνεργασία, η οποία ο κύριος Θεμιστοκλέους, είπε πως σε προσωπικό επίπεδο, ευελπιστεί να συνεχίσει.

Όσον αφορά την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής, ο Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας είπε πως «ήταν μια φυσική εξέλιξη των όσων πρεσβεύουμε σαν Συμμαχία αλλά και πρεσβεύω εγώ ο ίδιος πολιτικά, το να θέσω τον εαυτό μου στην διαδικασία των εκλογών».

Μιλώντας για τους στόχους του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κύριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως προχωρεί με τρεις στόχους.

«Ο πρώτος στόχος έχει να κάνει με την αλλαγή πολιτικής κουλτούρας και νοοτροπίας στην Κύπρο, ο δεύτερος στόχος είναι η βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των Κυπρίων πολιτών και ο τρίτος στόχος σχετίζεται με το Κυπριακό πρόβλημα για το οποίο, λόγω και της καταγωγής μου από την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος και ιδιαίτερα ενεργός στην προσπάθεια που κάνει όλη η χώρα για το Κυπριακό», εξήγησε ο κύριος Θεμιστοκλέους.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top