Συναντάται με Πρόεδρο και ΥΠΕΞ ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ

Συναντάται με Πρόεδρο και ΥΠΕΞ ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ΥΠΕΞ Νίκο Χριστοδουλίδη πραγματοποιεί την Τρίτη (16/4) ο δημοκρατικός Γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο δημοκρατικός Γερουσιαστής, μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή της Φλώριδας Μάρκο Ρούμπιο, κατέθεσαν στη Γερουσία το νομοσχέδιο που επιδιώκει την άρση του εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, την ενίσχυση των σχέσεων ασφάλειας των ΗΠΑ με την Κύπρο και την Ελλάδα και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή.

Η συνάντηση με τον ΠτΔ έχει οριστεί για τις εννέα και μισή το πρωί και με τον ΥΠΕΞ μία ώρα αργότερα.

Διπλωματική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως κατά τη συνάντηση του κ. Μενέντεζ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συζητηθεί το θέμα της άρσης του εμπάργκο στην πώληση όπλων, το Κυπριακό και τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.