ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αλεξάνδρεια για την αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 8» ο υπουργός Άμυνας

Στην Αλεξάνδρεια για την αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 8» ο υπουργός Άμυνας

O Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης μεταβαίνει την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να παρακολουθήσει την τελική φάση της αεροναυτικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 8».

Ο υπουργός μεταβαίνει στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας της χώρας Στρατηγού Mohamed Zaki προκειμένου να παρακολουθήσει την άσκηση, μαζί με τους ομόλογούς του της Ελλάδας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Η άσκηση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων από Ελλάδα και Αίγυπτο και σε αυτήν η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει με το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΛΑΣΙΑ», Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και Αξιωματικούς Επιτελείς για την υλοποίηση του σχεδιασμού και τον συντονισμό της,  σε διάφορες επιτελικές θέσεις.

Τον Ιούνιο και Νοέμβριο 2019 είχαν πραγματοποιηθεί οι ασκήσεις  «ΜΕΔΟΥΣΑ 6» και «ΜΕΔΟΥΣΑ 7» σε Αλεξάνδρεια και Κρήτη αντιστοίχως, στις οποίες η Κύπρος είχε συμμετάσχει με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», ομάδα από τους υποβρύχιους καταστροφείς και Αξιωματικούς Επιτελείς.

Η συμμετοχή Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στην κοινή αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» και η καθιέρωση της συμμετοχής της χώρας μας στην άσκηση, αναμφίβολα δίδει μια νέα διάσταση και δυναμική στις σχέσεις των τριών χωρών στους τομείς της πραγματοποίησης κοινών ασκήσεων, σε μια εποχή που αμφισβητούνται έντονα η κυριαρχία μας και η εξάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας. Η κοινή άσκηση γίνεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας των τριών χωρών ,με απώτερο στόχο την εδραίωση της ειρήνης, ασφάλειας, ευημερίας και ανάπτυξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top