ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πότε αναμένεται η υπερχείλιση του φράγματος του Κούρρη

ΚΥΠΡΟΣ: Πότε αναμένεται η υπερχείλιση του φράγματος του Κούρρη

Το καλύτερο υδρολογικό έτος διανύουμε φέτος στην Κύπρο, αφού από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 18/4 έχουν εισρεύσει στα φράγματα 240 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Του Στέλιου Στυλιανού

Το πιο πάνω ποσό είναι το μεγαλύτερο στα ιστορικά της Κύπρου ξεπερνώντας κατά πολύ τα 191 εκατομμύρια της χρονιάς 2011/12.

Η μεγάλη εισροή νερού στα φράγματα έχει οδηγήσει στην υπερχείλιση 12 «ταμιευτήρων» εκ των οποίων τα δύο είναι από τα μεγαλύτερα της Κύπρου και αναφερόμαστε στο φράγμα Ασπρόκρεμμου, χωρητικότητας 52 εκατομμυρίων καθώς και του φράγματος Ευρέτου με 24 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Το μόνο που πλέον πολλοί αναμένουν είναι και την υπερχείλιση και του μεγαλύτερου φράγματος της Κύπρου, αυτό του Κούρρη στην περιοχή της Άλασσας το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 88,3% της πληρότητάς του, αφού έχουν αποθηκευτεί ήδη κάτι λιγότερο από 102 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η υπερχείλιση δεν είναι βέβαιη, ωστόσο όπως μας τονίστηκε από αρμόδια πηγή, αν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι ροές νερού στον Κούρρη, το φράγμα αναμένεται να φτάσει στο 100% σε 30 μέρες.

Να τονίσουμε ότι στο φράγμα Κούρρη υπάρχει μεγάλη εισροή νερού και από το φράγμα της Αρμίνου, αφού από τις 7 Δεκεμβρίου έχουν εισρεύσει περισσότερα από 34 εκατομμύρια.

Τα φράγματα που έχουν δεχθεί τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού τη φετινή χρονιά είναι ο Κούρρης με 64 εκατομμύρια, ακολουθεί ο Ασπρόκρεμμος με 45,5 εκατομμύρια και η Αρμίνου με 37,2 εκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top