ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμαχία Πολιτών: Στήριξη κλινικών και γιατρών που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ

Συμμαχία Πολιτών: Στήριξη κλινικών και γιατρών που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ

Επιστολή προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, μέσω της οποίας θα ζητείται, παράλληλα με την αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, να στηριχθούν ιδιωτικές κλινικές και γιατροί που έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ, αποστέλλει την Τετάρτη 24/04 η Συμμαχία Πολιτών, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της, Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο περιοδείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με υποψήφιους ευρωβουλευτές, ο κ. Λιλλήκας είπε πως η εφαρμογή του ΓεΣΥ είναι η μόνη λύση για αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων, ωστόσο πρέπει να στηριχθούν γιατροί και ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο, κάτι που "θα συμβάλει και στην αναβάθμιση της φροντίδας προς τους ασθενείς, αλλά θα αυξήσει σημαντικά και τις επιλογές σε γιατρούς, των Κυπρίων ασθενών".

"Αύριο θα απευθύνω επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΑΥ, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας τον σχεδιασμό κινήτρων, με οικονομική στήριξη στις κλινικές και στα ιατρεία για εμπλουτισμό, για δημιουργία νέων κλινών, νέων χειρουργείων αλλά και για πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό στις ιδιωτικές κλινικές", συμπλήρωσε.

Σε σχόλιο πώς μπορεί να στηριχθούν ιδιώτες, από τη στιγμή που τα δημόσια νοσηλευτήρια μας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε πως " η ΕΕ το επιτρέπει και υπάρχουν τα λεγόμενα προγράμματα De Minimis", ενώ υπέδειξε ότι "δεν θα κάνει η κυβέρνηση το πρόγραμμα, το πρόγραμμα πρέπει να γίνει από τον ΟΑΥ για τα μέλη του, δηλαδή για τις κλινικές που έχουν συμβληθεί και αυτό δεν αποτελεί διάκριση, γιατί οποιαδήποτε κλινική έχει το ελεύθερο να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης και κινήτρων".

Σε σχέση με τα δημόσια νοσηλευτήρια ανέφερε πως "εμείς ζητούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, να ανακοινώσει η ίδια η κυβέρνηση ή ο ΟΚΥπΥ, ένα χρονοδιάγραμμα με καταγραφή όλων των αναγκών που υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια, των αναγκών σε νέες υποδομές, σε νέες κλίνες, σε ιατρικό εξοπλισμό, αλλά και σε επιστημονικό ιατρικό προσωπικό".

Με αφορμή την έναρξη εγγραφής ασθενών, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κάλεσε τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τους προσωπικούς τους ιατρούς και σε περίπτωση που δεν θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ, να επιλέξουν έναν από τους 400 και πλέον γενικούς παθολόγους που έχουν ενταχθεί, ενώ χαιρέτησε την ένταξη στο ΓεΣΥ, του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

 Αναφερόμενος στο θέμα των δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε πως η όλη ιστορία δημιουργεί "μια κηλίδα ντροπής για την κυπριακή κοινωνία και για την κυπριακή πολιτεία" και πως είναι αδιανόητο,  να εξαφανίζονταν γυναίκες και "εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές να μην έχουν προβεί έγκαιρα στις νενομισμένες διαδικασίες και έρευνες".

Για το σκοπό αυτό, υπενθύμισε πως χθες, μέσω επιστολής του, ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να ερευνήσει, μέσα από μια ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή, όλες τις περιπτώσεις και κατά πόσο οι αστυνομικές αρχές ακολούθησαν πρωτόκολλα και διαδικασίες, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, ν` απονεμηθούν ευθύνες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top