ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αγγελίδης: «Βρισκόμαστε ενώπιον πρωτοφανούς εγκλήματος- Οδηγούμαστε προς διαλεύκανση των υποθέσεων»

Αγγελίδης: «Βρισκόμαστε ενώπιον πρωτοφανούς εγκλήματος- Οδηγούμαστε προς διαλεύκανση των υποθέσεων»

Προς διαλεύκανση των πρωτοφανών υποθέσεων απαγωγής και δολοφονίας γυναικών και παιδιών που ήρθαν στο φως μετά την ανακάλυψη του πρώτου θύματος στο Μιτσερό, βρίσκεται η Αστυνομία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ανδρέα Αγγελίδη.

Σε δηλώσεις του απάντησε και σε κριτική που δέχεται η Αστυνομία για τον χειρισμό από πλευράς της των εξαφανίσεων, καλώντας την Βουλή να της παρέχει τα απαραίτητα νομικά εργαλεία.  

«Η Αστυνομία βρίσκεται ενώπιον ενός πρωτοφανούς εγκλήματος για τα κυπριακά δεδομένα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης.

«Πρώτο μέλημα μας είναι η πλήρης εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών», πρόσθεσε.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι «για το σκοπό αυτό η ανακριτική ομάδα εργάζεται σκληρά, άοκνα και μεθοδικά, έτσι ώστε οι υποθέσεις αυτές που συγκλονίζουν την κυπριακή κοινωνία να αχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να έχουν αίσια κατάληξη».

Αναφορά έκανε ο κ. Αγγελίδης στις κατηγορίες εναντίον της Αστυνομίας που βασίζονται κυρίως στο γεγονός ότι δεν είχε ζητηθεί από τη πρώτη εξαφάνιση διάταγμα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας καθώς και άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Σε ότι αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα «με βάση τον νόμο του 183(Ι) του 2007 δεν επιτρέπεται η εξασφάλιση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από την Αστυνομία στις περιπτώσεις εξαφάνισης προσώπων», ανέφερε. Αυτό, πρόσθεσε, επιτρέπεται ρητά μόνο σε περιπτώσεις διάπραξης σοβαρών αδικημάτων που προνοούν ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων και άνω.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη το 2007 η Αστυνομία είχε ζητήσει επίσημα με επιστολή της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως τη συμπερίληψη και των εξαφανίσεων και των απαγωγών κάτι που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο. «Η πρόνοια αυτή στο νομοσχέδιο απορρίφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο του 2007», είπε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top