ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδοσφαιροκουβέντα για τον MVP στην Κύπρο – To ThemaSports… παίρνει θέση!

Ποδοσφαιροκουβέντα για τον MVP στην Κύπρο – To ThemaSports… παίρνει θέση!

Μια… ποδοσφαιροκουβέντα ανάμεσα στους συντάκτες του ThemaSports για το ποιος είναι ο MVP της φετινής σεζόν στην Κύπρο.

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι ο Μούσα Αλ Τάμαρι όμως ο καθένας έχει τη δική του άποψη και για αυτό το λόγο καταγράφουμε κι εμείς τις δικές μας σκέψεις.

Οι… MVP του ThemaSports

Πόλυς Χαραλάμπους: Μούσα Αλ Τάμαρι

Αν ο ΑΠΟΕΛ πάρει οριστικά το πρωτάθλημα (δεν νομίζουμε να το χάσει), θα μπορεί να το χαρακτηρίσουμε και… πρωτάθλημα του Τάμαρι. Σε μερικά σημαντικά παιχνίδια ο «Μέσι της Ιορδανίας» ήταν “one man show” και καθάρισε μόνος του τη μπουγάδα.

Έκανε αυτή τη δουλειά στα δυο από τα τρία ντέρμπι με τον βασικό ανταγωνιστή της ομάδας, τον Απόλλωνα. Στο 5-1 του ΓΣΠ τον Νοέμβριο και στο 1-3 του Τσιρείου πριν 2 μήνες.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για την «φλέβα χρυσού» που ανακάλυψαν πριν ένα χρόνο οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ. Δεν τους έδωσε μόνο καθοριστική βοήθεια να σηκώσουν το έβδομο συνεχόμενο, αλλά το καλοκαίρι θα τον πουλήσουν ένα καρό ευρώ σε ομάδα προηγμένου πρωταθλήματος.

Σάββας Νεοκλέους: Νιλς Τεϊσέιρα

Νιλς Τεϊσέιρα: Είναι γεγονός πως ο παίκτης που έχει… κλέψει την παράσταση στο φετινό πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας είναι ο Ιορδανός επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, Μούσα Αλ Τάμαρι.

Μπαίνοντας, όμως, στη διαδικασία και για άλλους παίκτες που έχουν εντυπωσιάσει στα Κυπριακά γήπεδα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δεν μπορεί κάποιος να παραβλέψει την παρουσία του Γερμανού δεξιού ακραίου αμυντικού της ΑΕΛ, Νιλς Τεϊσέιρα.

Παίκτης που ήρθε για πρώτη φορά ν’ αγωνιστεί στην Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι, πολλοί τον είχαν χαρακτηριστεί στην ΑΕΛ και ως αντί – Αϊρόσα και περίμεναν από αυτόν από την πρώτη στιγμή πάρα πολλά.

Δεν χρειάστηκε αρκετό χρόνο προσαρμογής ο Τεϊσέιρα, πήρε τη θέση από νωρίς στο δεξί αμυντικό άκρο, έδειξε πάμπολλα θετικά αγωνιστικά στοιχεία, σταθερός στην απόδοση του, εκ των κορυφαίων σε κάθε παιχνίδι της ΑΕΛ, σοβαρός, με αγωνιστική πειθαρχία, μακριά από επιπολαιότητες και πέρα για πέρα προσεχτικός, δίνει ότι έχει και δεν έχει, για να μπορέσει να βοηθήσει όσο καλύτερα γίνεται στον τρόπο παιχνιδιού των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού.

Γιάννος Ιωάννου: Άνταμ Νέμετς

Στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας φτάσει τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, ξεχώρισαν αρκετοί παίκτες.Ένας από αυτούς, που συνέβαλε τα μέγιστα στο να πετύχει η Πάφος το στόχο της παραμονής στην κατηγορία, παρά την (άδικη) ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών, είναι ο Άνταμ Νέμετς.

Ο έμπειρος διεθνής Σλοβάκος επιθετικός, ήταν ένα από τις μεταγραφικές «βόμβες» του περασμένου καλοκαιριού και με τη συνολική του απόδοση, απέδειξε πως παρά τα 33 του χρόνια (γεννήθηκε στις 02/09/1985), δεν ήρθε στην Κύπρο για τουρισμό, ούτε για να… κολλήσει τα τελευταία ποδοσφαιρικά του «ένσημα», αλλά για να παίξει ποδόσφαιρο!

Πέτυχε 14 γκολ σε 25 συμμετοχές (οι 24 στην αρχική ενδεκάδα) και είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα, με μόλις ένα γκολ λιγότερο από τον Τρισκόφσκι που βρίσκεται στην κορυφή με 15!Είναι «κίνδυνος-θάνατος» για κάθε αντίπαλη άμυνα, με εξαρετικές κινήσεις εντός περιοχής, ικανός να βάλει το πιο… απίθανο γκολ, αλλά και κάποιες φορές να… χάσει τ΄ άχαστα!

Αν δεν είχε γκίνια σε κάποια ματς, θα είχε ήδη «κλειδώσει» την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ…Μάλιστα, με το τελευταίο τέρμα που πέτυχε στο ματς με τη Δόξα και έφτασε τα 14, έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ και… πάει γι΄ άλλα!Μαζί με τον Ανγκούλο, συνθέτουν ένα εκπληκτικό δίδυμο στη «γραμμή κρούσης» της Πάφου, από τα κορυφαία του πρωταθλήματος…

Ανδρέας Χρίστου: Ιβάν Τρισκόφσκι

Μέχρι τον Δεκέμβριο η απάντηση για τον MVP της φετινής σεζόν ήταν ξεκάθαρη στο μυαλό μου. Ο Μούσα Αλ Τάμαρι έκανε… όργια, ήταν το Α και το Ω μιας ομάδας που αναγεννήθηκε μετά το δύσκολο ξεκίνημα χάρις σε αυτόν και σε κάθε παιχνίδι ήταν… one man show. Στη συνέχεια όμως ήρθε το Asian Cup και κάπου εκεί… κάηκαν οι μηχανές του 21χρονου Ιορδανού, ο οποίος εννοείται πως είναι ο καλύτερος παίκτης στο νησί σε προοπτική, ταλέντο και χαρακτηριστικά όμως από τον Ιανουάριο και μετά βρήκε σοβαρό ανταγωνιστή κατά την άποψη του γράφοντα.

Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ιβάν Τρισκόφσκι του… Ιδιακέθ. Ο ηγέτης της ΑΕΚ από την στιγμή που επέστρεψε ο Ιδιακέθ στον πάγκο έγινε πραγματικό πολυβόλο παίζοντας σε ρόλο σέντερ φορ και σκοράρει ακατάπαυστα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέχρι τον Ιανουάριο μετρούσε μόλις δύο γκολ και τώρα είναι πρώτος σκόρερ με 15!

Οπότε στο νήμα η επιλογή για MVP είναι ο Ιβάν Τρισκόφσκι αν και σίγουρα ο Αλ Τάμαρι είναι ο παίκτης που έχει τρελάνει κόσμο σε αρκετές περιπτώσεις φέτος…

Θράσος Δημητρίου: Μούσα Αλ Τάμαρι

Αναμφίβολα αυτή τη χρονιά στο Κυπριακό πρωτάθλημα ξεχώρισαν πολλοί παίκτες και από τις 12 ομάδες. Όμως, ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη, είναι ο Μούσα Αλ Τάμαρι. Γρήγορος, ντριμπλέρ, και μπορεί με πάσα ευκολία να μπει στην περιοχή οποιαδήποτε στιγμή. Κέρδισε τα περισσότερα πέναλτι του ΑΠΟΕΛ, ενσωματώθηκε πολύ γρήγορα στο νησί μας και αν και στην αρχή είχε προβλήματα τα ξεπέρασε και βγήκε πιο δυνατός.

Πέτυχε 9 γκολ σε 21 συμμετοχές και πολλές φορές… σέρβιρε στους συμπαίκτες του. Αν και τα νούμερα δεν μετράνε στις πλείστες των περιπτώσεων, με τον Ιορδανό φορ τον γαλαζοκιτρίνων γίνεται το αντίστροφο.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top