ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δύο βασικά σενάρια για αντικατάσταση Ιωνά Νικολάου – Γυναικείο όνομα στο τραπέζι

Δύο βασικά σενάρια για αντικατάσταση Ιωνά Νικολάου – Γυναικείο όνομα στο τραπέζι

Δύο φαίνεται να είναι τα βασικά σενάρια που μελετά το προεδρικό για αντικατάσταση του Ιωνά Νικολάου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την παραίτησή του την Πέμπτη (2/5).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτη» στο πρώτο σενάριο μελετάται η εσωτερική μετακίνηση υπουργού/ων.  Για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, βασικός μνηστήρας είναι ο νυν υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.

Η περίπτωση του κ. Αγγελίδη «παίζει» λόγω ακαδημαϊκού και επαγγελματικού υπόβαθρου, αφού είναι νομικός. Ωστόσο κάποιοι εξέφρασαν προβληματισμό καθώς πιστεύουν ότι κάνει καλή δουλεία στο υπουργείο Άμυνας και ιδιαίτερα στο πεδίο ασφάλειας και συμφωνιών με την Γαλλία, ζητήματα τα οποία ήταν ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Δεύτερο σενάριο που μελετάται, είναι η τοποθέτηση γυναίκας στην θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. Το όνομα που «έπεσε» στο τραπέζι είναι της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους.

Η κα. Αριστοτέλους είναι νομικός ενώ υπηρέτησε ως νομική σύμβουλος στο γραφείο τεσσάρων αρχηγών Αστυνομίας. Ήταν επίσης αξιωματικός παρά τω υπουργώ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά παγκύπρια κατά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλα αδικήματα που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top