ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρίστος Ρότσας: «Kαλώ όλους τους Έλληνες της Κύπρου να σηκωθούν από τον καναπέ»

Χρίστος Ρότσας: «Kαλώ όλους τους Έλληνες της Κύπρου να σηκωθούν από τον καναπέ»

Η Κύπρος έχει ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος, ανέφερε ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Κινήματος Χρίστος Ρότσας και κάλεσε «όλους τους Έλληνες της Κύπρου να σηκωθούν από τον καναπέ, να σταματήσουν τη δημοκρατική αργία που τους χαρακτηρίζει» και να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.

Μιλώντας μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές, στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, ο κ. Ρότσας είπε ότι το Πατριωτικό Κίνημα θέλει μια Ευρώπη ισοπολιτείας, καθώς κάθε χώρα προσφέρει στο σύνολο ανεξαρτήτως μεγέθους. Η σοφία δεν έχει να κάνει με το μέγεθος της χώρας, συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι «θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να συνεχίσει να είναι χριστιανική και να βασίζεται πάνω στον πολιτισμό τον ρωμαϊκό και τον ελληνικό. Θέλουμε μια Ευρώπη όχι μαρμελάδα, αλλά μια Ευρώπη με ταυτότητα».

Ο κ. Ρότσας είπε ακόμη ότι η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρώπη για ασφάλεια από την τουρκική επιθετικότητα όμως «η Ευρώπη εδώ και 15 χρόνια κάνει ότι δεν καταλαβαίνει». Αναφέρθηκε ακολούθως στην περίπτωση της Κριμαίας και στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στη Ρωσία, αλλά «στην Τουρκία τίποτε». Είπε εξάλλου ότι το 50% των τουρκικών εξαγωγών πάει στην Ευρώπη και ένα ολιγόμηνο εμπάργκο θα τη γονατίσει «έτσι ώστε, χωρίς ένα πυροβολισμό, να βρούμε μια λύση διαρκείας σε αυτό το νησί».

Ακολούθως είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τους όρους της παγκοσμιοποίησης, ώστε ο πλούτος να μην πηγαίνει στους ολίγους, αλλά να μοιράζεται ακριβοδίκαια. «Δεν μπορεί να γίνονται πλουσιότεροι οι πλούσιοι και οι λαϊκές τάξεις της Ευρώπης να απολαμβάνουν μισθούς πολέμου» ανέφερε.

Όσον αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, ο κ. Ρότσας είπε ότι «τα πάντα καταρρέουν και η Κυβέρνηση αδιαφορεί». Αναφέρθηκε ακολούθως στο κλείσιμο του Συνεργατισμού, στην κατάσταση της άμυνας, και στο μεταναστευτικό.

«Ο Πρόεδρος πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθεί» συνέχισε και ζήτησε ανασχηματισμό, διαφορετικά είπε ότι μεταφέρονται οι ευθύνες πάνω του. «Εάν δεν κάνει [ανασχηματισμό] θα πρέπει ο ίδιος να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ώστε ένας φρέσκος αέρας, δροσερός να παρασύρει την αρρώστια που μας χαρακτηρίζει εδώ και καιρό» κατέληξε.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του Πατριωτικού Κινήματος είναι οι Χρυσελπίδα Καμμά, Νίκος Κίμωνος, Χρίστος Παπουής, Νικόλας Περατικός, Χρίστος Ρότσας και Κώστας Χαραλάμπους.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top