ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Μηνά: «Πάμε εκεί για να αγωνιστούμε για τη λύση του Κυπριακού»

 Μιχάλης Μηνά: «Πάμε εκεί για να αγωνιστούμε για τη λύση του Κυπριακού»

Υπέρ μιας άμεσης λύσης του Κυπριακού τάχθηκε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης (ΟΑΔ) Μιχάλης Μηνά, μιλώντας μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές.

Αν δεν λυθεί άμεσα το Κυπριακό με τρόπο δίκαιο και για τις δύο πλευρές δεν έχουμε κανένα μέλλον σαν χώρα, ανέφερε, μιλώντας στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία. Όσον αφορά την υποψηφιότητα για το Ευρωκοινοβούλιο είπε ότι «πάμε εκεί για να αγωνιστούμε για τη λύση του Κυπριακού» καθώς η θέση αυτή «έχει τεράστια ισχύ όταν ξέρεις να τη χρησιμοποιείς».

Είμαστε ένα νέο κόμμα του 2015, με τεχνοκράτες που από καθαρό ενδιαφέρον για τον πολίτη διεκδικούν μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, συνέχισε. Διερωτήθηκε παράλληλα ποιό κόμμα τα έχει βάλει με το κατεστημένο και αν ο κυπριακός λαός θα ψηφίσει «τους ίδιους και τα ίδια».

Εξάλλου, ο κ. Μηνά είπε ότι με όσα έχουν συμβεί με την παρούσα Κυβέρνηση, οι επερχόμενες εκλογές είναι σαν τις προεδρικές. Αναφερόμενος στην παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, είπε ότι «πολύ καλά έκανε και παραιτήθηκε» ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετήσει στη θέση του άτομο που είναι αποδεκτό από όλα τα κόμματα.

Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική, ο κ. Μηνά είπε ότι η Κυβέρνηση «έκανε μια κακή αρχή. Ξεγέλασε, ενέπαιξε, κορόιδεψε, παραπλάνησε και υφάρπαξε την ψήφο του κυπριακού λαού με τις υποσχέσεις μη κουρέματος» ενώ «ακολούθησαν όλα τα κακά».

Τέλος, ο κ. Μηνά ζήτησε βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για τον κυπριακό λαό και πρόσβαση σε καλές ιατρικές υπηρεσίες, αναβάθμιση της παιδείας και κατώτατο μισθό 1.200 ευρώ.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης είναι οι Μιχάλης Μηνά και Λεώνη Παρασκευαΐδου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top