ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Έκλεισε» τον Κορνέζο

«Έκλεισε» τον Κορνέζο

Αποκλειστικό ρεπορτάζ για την συμφωνία της Ένωσης με τον Εθνικό, για την απόκτηση του νεαρού στόπερ – Οι δύο προπονητές (Λουκάς Καραδήμος, Νίκος Γκουλής) που πέρασαν τη φετινή σεζόν από τον πάγκο της πειραϊκής ομάδας, σκιαγραφούν το προφίλ του νέου αποκτήματος των «κιτρινόμαυρων».

Το τρίτο χτύπημα της ΑΕΚ από την εγχώρια μεταγραφική αγορά, έπειτα από τους Μίλος Ντέλετιτς και Γιώργο Αθανασιάδη, είναι πλέον γεγονός

!Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί κι είναι πλέον καθαρά θέμα χρόνου η ανακοίνωση, μέσω της οποίας θα επισημοποιηθεί η μεταγραφή του Γιώργου Κορνέζου στην Ένωση.

Οι «κιτρινόμαυροι» τα βρήκαν με τον Εθνικό για την απόκτηση του 21χρου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος βρισκόταν εδώ και κάτι μήνες – όπως αποκάλυψε η «ΩΡΑ» στις 27 Μαρτίου – υπό παρακολούθηση από το τμήμα σκάουτινγκ.

Συν τω χρόνω η ΑΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει στο…παρασύνθημα και ήρθε σε συμφωνία με τον Εθνικό για την καλοκαιρινή μετακόμιση του ποδοσφαιριστή στα Σπάτα.

Από δω και πέρα μένει να ξεκαθαρίσει αν ο νεαρός στόπερ θα λάβει μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της Ένωσης, ή θα παραχωρηθεί ως δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα, προκειμένου να «ψηθεί» και να επιστρέψει αργότερα στην ΑΕΚ.

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι κι εύκολο όχι μόνο για τον Κορνέζο, αλλά για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή προέρχεται από μία ομάδα Γ΄Εθνικής, να πάρει…προαγωγή για την Super League και να κερδίσει χρόνο συμμετοχής σε ένα κλαμπ με πρωταγωνιστικούς στόχους και υψηλού επιπέδου όπως είναι η ΑΕΚ.

«Μπουσούλησε» στον Πειραιά

Γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου 1998, ο Κορνέζος υπήρξε βασική μονάδα του Εθνικού στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.Τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου έγιναν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, χωρίς όμως να έχει την εξέλιξη που θα ήθελε στους Πειραιώτες.

Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Αστέρας Βλαχιώτης και αργότερα η Σπάρτη και ο Ιωνικός.

Το καλοκαίρι του 2018 εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό του Εθνικού αποτελώντας όπως προαναφέραμε έναν εκ των βασικών στόπερ της πειραϊκής ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα του 5ου ομίλου της Γ΄Εθνικής.

Έχει αγωνιστεί μέχρι την Football League με την ομάδα της Σπάρτης, χωρίς να διαθέτει προϋπηρεσία στη Super League.

Οι ματιές Ατρόμητου – Πανιωνίου και το report του «Λύμπε»

Στην «ΩΡΑ» εκτός από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στις 27 Μαρτίου σχετικά με την παρακολούθηση του ποδοσφαιριστή από το τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ, νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου 2018, είχαμε καταγράψει τις σουπερλιγκάτες…ματιές στον ποδοσφαιριστή του Εθνικού.

Εκείνη την περίοδο, τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο Πανιώνιος ήταν δύο ομάδες της μεγάλης κατηγορίας που είχαν κάνει focus στον ταλαντούχο στόπερ.

Αργότερα στον ίδιο ποδοσφαιριστή εστίασε και η ΑΕΚ και δείχνοντας καλύτερα αντανακλαστικά, έφτασε σε συμφωνία για την απόκτησή του, κι ενώ νωρίτερα το τμήμα σκάουτινγκ και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος σχημάτισαν θετικό report για τις δυνατότητες του νεαρού ποδοσφαιριστή του Εθνικού.

Καραδήμος: «Έχει πολύ…ψωμί»

Η «ΩΡΑ» απευθύνθηκε στους δύο τεχνικούς (Λουκάς Καραδήμος, Νίκος Γκουλής) που έκατσαν την τρέχουσα σεζόν στον πάγκο του Εθνικού και ζήτησε το report τους για τον Γιώργο Κορνέζο.

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που από πλευράς σωματοδομής μοιάζει με τον Ρισβάνη. Είναι ψηλός και αδύνατος. Θεωρώ πως είναι ένας παίκτης που έχει πολύ…ψωμί. Παρά το ύψος του είναι ιδιαίτερα γρήγορος. Έχει σωστές τοποθετήσεις και διαβάζει σωστά τις φάσεις» σχολίασε ο Λουκάς Καραδήμος που ήταν ο πρώτος χρονικά προπονητής που πέρασε από τον πάγκο του Εθνικού την τρέχουσα σεζόν και συμπλήρωσε:

«Σίγουρα χρειάζεται δουλειά στον τομέα της δύναμης. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και έχει μέλλον».

Γκουλής: «Με δουλειά θα πάει μπροστά»

«Είναι ένας σοβαρός ποδοσφαιριστής και αφοσιωμένος απόλυτα σε αυτό που κάνει. Αν συνεχίσει να σκέφτεται και να ενεργεί με τον ίδιο τρόπο, τότε έχει τη δυνατότητα και το ταλέντο να προχωρήσει στην καριέρα του» τόνισε ο Νίκος Γκουλής και πρόσθεσε:

«Με την κατάλληλη δουλειά θα πάει μπροστά, αφού δεν του λείπουν τα προσόντα. Διαθέτει την θέληση και την προσωπικότητα να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Στον Εθνικό ήταν ένας στόπερ που ξεχώριζε στις αμυντικές επιδόσεις και στα μαρκαρίσματά του».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ – ΠΗΓΗ: «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top