Πακιστάν: Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε ξενοδοχείο της πόλης Γκουαντάρ

Πακιστάν: Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε ξενοδοχείο της πόλης Γκουαντάρ

Πολλοί ένοπλοι εισέβαλαν το Σάββατο 11/05 στο πεντάστερο ξενοδοχείο Pearl Continental στην πόλη του νότιου Πακιστάν Γκουαντάρ, στην επαρχία Μπαλουχιστάν, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dawn, η αστυνομία έχει αποκλείσει το ξενοδοχείο ενώ ελικόπτερα πετούν από πάνω του. Ακούγονται πυρά από το ξενοδοχείο και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι δράστες είναι τρεις με τέσσερις.

Η εφημερίδα Pakistan Today έγραψε ότι στο ξενοδοχείο βρίσκονταν τουλάχιστον 70 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 40 κινέζοι υπήκοοι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Ζιαουλάχ Λανγκόβε δήλωσε πάντως ότι πρέπει να υπάρχουν θύματα.

Το Μπαλουχιστάν μαστίζεται από εθνοτικές, θρησκευτικές και αυτονομιστικές συγκρούσεις και στην επαρχία δρουν πολλές ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσά τους και η οργάνωση των πακιστανών Ταλιμπάν ή Τεχρίκ-ι Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) καθώς και ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE