ΕΛΛΑΔΑ

Eπεισόδιο στο Eurogroup: Ο έξαλλος Σόιμπλε και η απάντηση Βαρουφάκη

Eπεισόδιο στο Eurogroup: Ο έξαλλος Σόιμπλε και η απάντηση Βαρουφάκη

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κίνηση της κυβέρνησης να προωθήσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενη έγκριση των θεσμών, δηλαδή της τρόικας, εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως μετέδωσαν ξένα μέσα, η Γερμανία ήταν έξαλλη και ο Σόιμπλε εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος αντέδρασε.

Για το νομοσχέδιο έγινε επίθεση στον Έλληνα υπουργό από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μονομερή ενέργεια».

«Ήταν υποχρέωση μας να το καταθέσουμε, η χώρα έχει πληγεί από τις πολιτικές της ΕΕ τόσα χρόνια» φέρεται να ήταν η απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη, στον Σόιμπλε.

Μάλιστα στη συζήτηση μπήκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και είπε ότι πρέπει να υπάρχει ενημέρωση των δανειστών για τα νομοσχέδια που καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση.

«Θα ενημερώνουμε για τα νομοσχέδια που έχουν δημοσιονομικό κόστος» φέρεται να απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.

Κατά τη συνέντευξη τύπου και ερωτηθείς αν στη διάρκεια της συνεδρίασης η γερμανική πλευρά αμφισβήτησε τις προτάσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν του επιτέθηκε, αλλά αποκάλυψε ότι δέχθηκε ερωρωτήσεις. «Μου έθεσε το ερώτημα και νομίζω ότι η απάντηση που του έδωσα τον κάλυψε». Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πάντως ότι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top