ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονος για το ΑΚΕΛ ο Αβέρωφ όταν ρωτήθηκε για Καίτη και Νιαζί: «Να με βλέπετε κ. Καρεκλά!» - VIDEO

Έντονος για το ΑΚΕΛ ο Αβέρωφ όταν ρωτήθηκε για Καίτη και Νιαζί: «Να με βλέπετε κ. Καρεκλά!» - VIDEO

Με ιδιαίτερα έντονο ύφος τοποθετήθηκε στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο SIGMA (13/05) για τη γενικότερη στάση του ΑΚΕΛ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ήταν χαρακτηριστική η στιγμή που ο δημοσιογράφος Γιάννης Καρεκλάς του υπέβαλε ερώτημα για τη γνωστή –πλέον- τοποθέτηση της Καίτης Κληρίδου σε σχέση με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Ο κ. Αβέρωφ αρχικά σχολίασε ένα σημείο της τοποθέτησης της κ. Κληρίδου, υποδεικνύοντας ότι η τελευταία είπε πως δεν θα ψήφιζε ποτέ ΑΚΕΛ «για την ευθύνη του για τη μη λύση του Κυπριακού».

«Απόλυτα σεβαστές οι θέσεις της Καίτης. Ουδέποτε αμφισβητήσαμε τον πατριωτισμό του οποιουδήποτε. Από την άλλη ούτε και δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από το ΑΚΕΛ. Όποτε εκλήθη να πάρει θέση για τον τόπο, κ. Καρεκλά –να με βλέπετε!- έβαλε στη ζυγαριά το κόμμα και τον τόπο. Και μέχρι σήμερα έβαλε το κόμμα πάνω από τον τόπο. Και δεν μιλώ μόνο για το 2004» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη δεκαετία του ’80 και τα όσα είχαν γίνει με το Αγγλο-Αμερικανο-Καναδικό Σχέδιο.

Καταλήγοντας απέρριψε τα όσα λέγονται περί εχθρικής στάσης του ΔΗΣΥ απέναντι στον Κιζίλγιουρεκ ή οποιονδήποτε άλλο Τουρκοκύπριο: «Το μόνο κόμμα που έκανε επίθεση σε Τουρκοκύπριο που κατεβαίνει με πλήρη συνδυασμό έξι Τουρκοκυπρίων, είναι το ΑΚΕΛ. Στον Σενέρ Λεβέντ και τον συνδυασμό του. Αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για το ποιους εξυπηρετεί. Τι εννοούσε το ΑΚΕΛ ‘ποιούς εξυπηρετεί ο Σενέρ Λεβέντ;’ που καταδικάζει μέρα νύχτα την κατοχή; Ποιους εννοεί ότι εξυπηρετεί; Ο Συναγερμός έκανε επίθεση σε Τουρκοκύπριους;».

Και πρόσθεσε: «Έχετε δήλωση του Αβέρωφ ή του Συναγερμού διαφορετική απ΄ αυτή που λέω; Υπήρξαν κάποιες τοποθετήσεις εκτός γραμμής. Για τις οποίες την επόμενη μέρα τοποθετήθηκα σε δηλώσεις μου στον Άγιο Δομέτιο. Ότι δεν θεωρούμε οποιονδήποτε Τουρκοκύπριο ως πιόνι της Άγκυρας».  

 

Η κυρία Κληρίδη, είχε αναφέρει πως οι θέσεις τόσο της Προεδρίας, όσο και του ΔΗΣΥ, την βρίσκουν εντελώς αντίθετη και έτσι διαχωρίζει τη θέση της από τις δηλώσεις του «του Προέδρου, του Εκπροσώπου Τύπου και όσον έχουν εκφραστεί εκ μέρους του ΔΗΣΥ».

Παράλληλα είπε πως «ο πατριωτισμός του κυρίου Kizilyurek και η αγάπη του για ολόκληρη την Κύπρο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία του. Αν εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τοποθετηθεί προς όφελος όλων των Κυπρίων, με αντίληψή των ευαισθησιών και των δυο κοινοτήτων, όπως θα έπρεπε να κάνει ο καθένας από μας που επιθυμεί την επανένωση αυτού του τόπου».

Συνεχίζοντας η Καίτη Κληρίδη, υπενθύμισε έναν «μακροσκελή διάλογο που έκανε με τον Γλαύκο Κληρίδη πάνω στο θέμα αυτό και έχει δημοσιευτεί σε βιβλίο με τον τίτλο «Η Πορεία μιας Χώρας.» Το συστήνω σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν ξέρουν τις θέσεις του κυρίου Kizilyurek».

Η κόρη του Γλαύκου Κληρίδη, τονίζει πως εάν ο «κύριος Kizilyurek ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος θα τον ψήφιζα κι’ εγώ η ίδια. Δεν μπορώ όμως να δώσω την ψήφο μου στο ΑΚΕΛ, το κόμμα που το 2004 θυσίασε την λύση «ψηφίζοντας όχι για να τσιμεντώσει το ναι» και για να μείνει στην εξουσία με τον Τάσο Παπαδόπουλο».

Έτσι η κυρία Κληρίδη, μη έχοντας άλλη επιλογή, θα ψηφίσει «δυο υποψήφιους του ΔΗΣΥ που τουλάχιστο, κατά την άποψη μου, έχουν κατανοήσει την πολιτική του Γλαυκού Κληρίδη στο Κυπριακό, και που αν εκλέγουν, θα εξακολουθούν να εργαστούν μέσα σε αυτό το πνεύμα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top