Καπετάνιος έσωζε μετανάστες και του έβαλαν πρόστιμο στην Μάλτα

Καπετάνιος έσωζε μετανάστες και του έβαλαν πρόστιμο στην Μάλτα

Την χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ επέβαλλε Δικαστήριο της Μάλτας σε καπετάνιο που έσωζε μετανάστες στη Μεσόγειο επειδή εισήλθε στα εθνικά ύδατα της χώρας να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα.

Συγκεκριμένα ο Γερμανός καπετάνιος διέσωσε 234 μετανάστες στα ανοικτά της Λιβύης και τους αποβίβασε σε ιατλικό λιμάνι. Εναντίον του καπετάνιου, απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Μάλτας με το ολλανδικής σημαίας πλοίο, χωρίς ωστόσο να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα και άδεια για να διεξάγει επιχειρήσεις διάσωσης. Ο δικαστής Μίφσουντ απέρριψε το αίτημα της κατηγορούσας αρχής να κατασχεθεί το πλοίο επισημαίνοντας ότι «Το δικαστήριο ανησυχεί για το επίπεδο ρητορικής και ρατσισμού που περιβάλει την υπόθεση αυτή και τη μετανάστευση στη Μάλτα». 

Εκπρόσωπος της Mission Lifeline ανακοίνωσε ότι η ΜΚΟ θα ασκήσει έφεση εναντίον της σημερινής «εξωφρενικής» απόφασης. «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση, δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο», επεσήμανε ο Άξελ Στάιερ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

«Ο στόχος μας είναι όπως η Κυπριακή Δημοκρατία να μην είναι μόνο καταναλωτής αλλά και παραγωγός αμυντικών προϊόντων», τόνισε, σήμερα, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας - DEFEA 2025, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE