ΠΑΡΑ-THEMA

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Το «ΑΠΟΕΛ- Ομόνοια» και ο «πόλεμος λάσπης» στο βωμό της έδρας

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Το «ΑΠΟΕΛ- Ομόνοια» και ο «πόλεμος λάσπης» στο βωμό της έδρας

Ευρωεκλογές διεξάγονται την επόμενη Κυριακή (26 Μαΐου) στην Κύπρο, ωστόσο εδώ και βδομάδες δεν έχουμε (ή τουλάχιστον ο γράφων) ακούσει για μια ατζέντα με θέμα που αφορούν την Ευρώπη και τους τρόπους που η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί σωστά (με τους 6 κορυφαίους) στο Ευρωκοινοβούλιο.

Του Στέλιου Στυλιανού

Περισσότερο η ατμόσφαιρα θυμίζει επικείμενο ντέρμπι «ΑΠΟΕΛ - Ομόνοιας» με τους δύο ηγέτες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να μας τονίζουν σχεδόν καθημερινά την «κρισιμότητα» της πρωτιάς των κομμάτων τους, ενώ χαρακτηριστικός είναι και ο «πόλεμος λάσπης» που επιχειρείται εκατέρωθεν με σκοπό την πόλωση.

Το αποτέλεσμα λίγο πολύ είναι γνωστό. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ θα καταλάβουν από δύο έδρες, μια έδρα θα πάει στο ΔΗΚΟ ενώ για την 6η έδρα θα «παλέψουν» ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ και Συμμαχία-Οικολόγοι. Ο ωφέλιμος διάλογος στο πλαίσιο της χάραξης μιας στρατηγικής με επιχειρήματα, ωστόσο, απουσιάζει.

Κανένα κόμμα δεν έχει πείσει τον γράφοντα για τις Ευρωπαϊκές του θέσεις (πως η κάθε παράταξη θα διαφυλάξει τα συμφέροντα της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και αρκούνται σε μια ρητορική, η οποία προσπαθεί να «αναδείξει» τα αρνητικά των άλλων κάτι που ομοιάζει με την κυπριακή φράση «τούτος εν σιειρότερος που ‘μένα».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει «στοχοποιήσει» τον κύριο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, φοβούμενοι προφανώς την κάθοδο Τουρκοκυπρίων που θα τον «σταυρώσουν» και θα ανεβάσουν τα ποσοστό του ΑΚΕΛ και στο κόμμα της Αριστεράς «εκμεταλλεύονται» τις δημοσκοπήσεις για να καταδείξουν ότι οι Κύπριοι δεν είναι ευχαριστημένοι από τη Κυβέρνηση Αναστασιάδη και την κατάσταση της οικονομίας.

Στην ΕΔΕΚ ευθέως «πολεμούν» το ΕΛΑΜ, το οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται στην «κούρσα» για την 6η έδρα, ενώ και στο ΔΗΚΟ «βάλλουν» δεξιά και αριστερά για να περιορίσουν τη διαφορά από την 1η και 2η θέση.

Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια πέρασε δύσκολα, το Κυπριακό παραμένει άλυτο και οι Κύπριοι πολιτικοί, ρίχνουν λάσπη, ψιθυρίζουν σκάνδαλα, στέλνουν λάθος μηνύματα, παίζουν πολιτικά παιχνίδια και κατά γενική ομολογία απομακρύνονται (ίσως ποτέ δεν βρέθηκαν κοντά) από το πραγματικό διακύβευμα των Ευρωεκλογών.

Τελικά έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν; Τελικά οι δημοσκοπήσεις είναι σημαντικότερες από τις έδρες; Τελικά το «ΑΠΟΕΛ- Ομόνοια» θα κυριαρχήσει για άλλη μια φορά; Την απάντηση θα δώσουν οι Κύπριοι ψηφοφόροι την 26η Μαΐου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top