ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αναστασιάδη με Προέδρους Ανωτάτων ΕΕ – Παραβιάσεις διεθνούς δικαίου από Τουρκία

Συνάντηση Αναστασιάδη με Προέδρους Ανωτάτων ΕΕ – Παραβιάσεις διεθνούς δικαίου από Τουρκία

Ο Πρόεδρος έθεσε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου από Τουρκία στους Προέδρους Ανωτάτων Δικαστηρίων ΕΕ.

Το θέμα των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε αντιπροσωπεία του Δικτύου των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της ΕΕ, την οποία δέχθηκε την Παρασκευή 17/05.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος, ο οποίος συνόδευε την αντιπροσωπεία, είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου που γίνονται από την Τουρκία εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, να μιλήσει και για τα τελευταία γεγονότα, αλλά και για το μεγάλο πρόβλημα της κατοχής.

Ο κ. Νικολάτος ανέφερε πως το Ανώτατο Δικαστήριο φιλοξενεί το συνέδριο του ΔΣ του Δικτύου των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της ΕΕ  και πως η επίσκεψη στον Πρόεδρο ήταν φιλοφρονητική. Είπε επίσης πως το ΔΣ του δικτύου περιλαμβάνει δέκα Προέδρους Ανωτάτων Δικαστηρίων κρατών μελών της ΕΕ και πως στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα που περιλαμβάνουν την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και το κράτος δικαίου.

Ερωτηθείς αν η Κύπρος έχει να αποκομίσει κάτι από τέτοιου είδους επαφές, ο κ. Νικολάτος ανέφερε: "Σίγουρα. Γίνεται ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Προέδρων κρατών μελών με διαφορετικά νομικά και δικαστικά συστήματα και πάντα υπάρχει κέρδος και όφελος για όλους".

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανέφερε πως "η κυπριακή δικαιοσύνη στέκει πάρα πολύ ψηλά από πλευράς ανεξαρτησίας, είναι εντελώς ανεξάρτητη από την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία και δεν υπήρξε ποτέ παρέμβαση στην ανεξαρτησία της".

Η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογράμμισε ο κ. Νικολάτος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top