ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Κωστή και Σιαθάς: Τα διαμάντια της Νέας Σαλαμίνας, οι μνηστήρες και τo μεγάλο ποσό

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Κωστή και Σιαθάς: Τα διαμάντια της Νέας Σαλαμίνας, οι μνηστήρες και τo μεγάλο ποσό

Ο ένας στα 19 του δείχνει έτοιμος να αποτελέσει το next big thing στο κυπριακό ποδόσφαιρο και ο άλλος στα 20 του έκανε το ξεπέταγμα του και δείχνει έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Τα δύο διαμάντια που έχει η Νέα Σαλαμίνα στα χέρια της ακούνε στα ονόματα, Ιωάννης Κωστή και Θεοδόσης Σιαθάς.

Ιωάννης Κωστή ετών 19

Στα 19 του χρόνια ο μέσος της Νέας Σαλαμίνας, Ιωάννης Κωστή αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο των ερυθρολεύκων και θεωρείται ένας από τους πιο εξελίξιμους Κύπριους παίκτες.

Μπορεί με ευχέρεια να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, συνδυάζει την τεχνική με την μαχητικότητα και ήδη μετράει σημαντικές εμπειρίες με την ομάδα της Νέας Σαλαμίνας.

Πήρε το βάπτισμα του πυρός την περασμένη σεζόν ενώ φέτος με τον Πουρσαϊτίδη στον πάγκο μέτρησε 27 συμμετοχές σε Κύπελλο και πρωτάθλημα (10 βασικός, 17 αλλαγή).

Ήδη για τον Ιωάννη Κωστή εξέφρασε ανοικτά το ενδιαφέρον του ο ΑΠΟΕΛ μέσω του Πρόδρομου Πετρίδη ενώ για τον νεαρό μέσο υπάρχει ενδιαφέρον και από ομάδες του εξωτερικού.

Ψάχνοντας λίγο το θέμα πληροφορηθήκαμε πως ακόμη δεν έχει γίνει καμία πρόταση στη Νέα Σαλαμίνα για τον παίκτη, ο οποίος μάλιστα έχει και πολυετές συμβόλαιο με την βαρωσιώτικη ομάδα.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Σαλαμίνα δεν είναι διατεθειμένη να τον αφήσει εύκολα. Οι ερυθρόλευκοι διαμηνύουν σε όσους τον λιγουρεύονται πως θα χρειαστεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό (ίσως να είναι και απαγορευτικό για ομάδες στην Κύπρο) και για αυτό το λόγο δεν ανησυχούν.

Θεοδόσης Σιαθάς ετών 20

Την φετινή σεζόν μέτρησε 15 συμμετοχές σε Κύπελλο και πρωτάθλημα (12 αλλαγή, 3 βασικός) και έδειξε ότι μπορεί να στηριχθεί και σε αυτόν η Νέα Σαλαμίνα τα επόμενα χρόνια αλλά και το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Δεν πήρε τον ίδιο βαθμό… δημοσιότητας όσο ο Ιωάννης Κωστή όμως ο 20χρονος Κύπριος αγωνίζεται στη θέση του εξτρέμ και όποτε τον κάλεσε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης κάλυψε επάξια τους Ελουντού και Τιάγκο, οι οποίοι έκαναν ονειρική χρονιά και περιόρισαν τις ευκαιρίες του Σιαθά.

Η φετινή σεζόν αποτελεί μεγάλο μάθημα για τον Σιαθά, στον οποίο ποντάρουν πολλά στη Νέα Σαλαμίνα και τα δεδομένα για το μέλλον του είναι πάνω κάτω τα ίδια με τον Κωστή. Έχει πολυετές συμβόλαιο και θα χρειαστεί μια πολύ δελεαστική πρόταση για να φύγει από το Αμμόχωστος. Άλλωστε στόχος του είναι πρώτα να καθιερωθεί με τους ερυθρόλευκους και μετά να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο.

Με λίγα λόγια, στη Νέα Σαλαμίνα ξέρουν τι… διαμάντια έχουν στα χέρια τους και δύσκολα θα τους αφήσουν να φύγουν χωρίς το ανάλογο… αντάλλαγμα αλλά και με τους δικούς τους όρους.

Ανδρέας Χρίστου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top