ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Αναστασιάδης για ΓεΣΥ: Δυνατότητα για νομοθετικές αλλαγές αν διαπιστωθούν προβλήματα στην εφαρμογή

Ν. Αναστασιάδης για ΓεΣΥ: Δυνατότητα για νομοθετικές αλλαγές αν διαπιστωθούν προβλήματα στην εφαρμογή

Κάθε νέα μεταρρύθμιση σίγουρα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην αρχή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην εισαγωγή του ΓεΣΥ, καλώντας τους πολίτες να δείξουν κατανόηση και τους παρόχους υπηρεσιών και τους εμπλεκόμενους στο σύστημα να συμβάλουν στην επιτυχία του.

Παράλληλα σημείωσε πως αν παρατηρηθεί η ανάγκη για οποιεσδήποτε αλλαγές, εναπόκειται σε όλους, εφόσον διαπιστωθούν προβλήματα, να προβούν στις αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ή αλλαγές.

Ερωτηθείς πώς ετοιμάζεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκύψουν τον πρώτο καιρό της εφαρμογής του ΓεΣΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μιλούμε για μια επανάσταση, εν τη ουσία, μια ριζοσπαστική αλλαγή, μια μεταρρύθμιση, η οποία είναι όπως ακριβώς ήταν και η μεταρρύθμιση ή η εισαγωγή του σχεδίου κοινωνικών ασφαλίσεων".

"Κάθε νέα μεταρρύθμιση, σίγουρα θα αντιμετωπίσει στην αρχή προβλήματα. Όταν έγινε η εισαγωγή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος παρατηρήθηκαν προβλήματα. Στη διαδρομή του χρόνου έχουν επιλυθεί. Συνεπώς, κατά τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν και τα θέματα που αντιμετωπίζει το ΓεΣΥ", σημείωσε.

"Αυτό που θέλω είναι να παρακαλέσω για την κατανόηση των πολιτών, να κάμω ύστατη έκκληση στους παρόχους υπηρεσιών και στους εμπλεκόμενους στο σύστημα να συμβάλουν έτσι ώστε η πατρίδα μας, που είναι μια εκ των χωρών που στερείται, εντός της ΕΕ, Γενικού Συστήματος Υγείας, να πετύχει", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε πως "αν παρατηρηθούν - ακόμα και οι πρόνοιες του νόμου το προβλέπουν - οποιεσδήποτε αναγκαίες αλλαγές, εναπόκειται σε όλους, εφόσον διαπιστώσουμε κάποια προβλήματα, να προβούμε και στις αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ή αλλαγές».

Απο ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top