ΥΓΕΙΑ

Αναμενόμενα τα προβλήματα για ΓεΣΥ - Δεν υπάρχει κανένας λόγος απογοήτευσης και ανησυχίας λέει η ΠΟΣΠΦ

Αναμενόμενα τα προβλήματα για ΓεΣΥ - Δεν υπάρχει κανένας λόγος απογοήτευσης και ανησυχίας λέει η ΠΟΣΠΦ

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) εκφράζει δημοσίως, με ανακοίνωσή της τη χαρά και ικανοποίησή της για την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, ενός σωστά δομημένου και ανθρωποκεντρικού συστήματος παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Σημείωσε παράλληλα πως τα προβλήματα είναι αναμενόμενα.

Προσθέτει πως "δεν υπάρχει κανένας λόγος απογοήτευσης και ανησυχίας" και ότι "μέσα από τη λειτουργία του ΓεΣΥ και την απαραίτητη πίστωση χρόνου θα διαφανούν οι οποιεσδήποτε αδυναμίες οι οποίες θα επιλυθούν, ώστε το σύστημα να ομαλοποιηθεί, βελτιστοποιηθεί και ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες και τις προσδοκίες του πολίτη".

Σημειώνει πως "η 1η Ιουνίου 2019 σηματοδοτεί για το οργανωμένο κίνημα των ασθενών μια μεγάλη στροφή και μεταρρύθμιση. Αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο η οποία θα πρέπει να γεμίζει όλους τους Κύπριους πολίτες με περηφάνεια, αφού πλέον θα απολαμβάνουν ισότιμη, ποιοτική και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας".

Η ΠΟΣΠΦ διαβεβαιώνει όλους τους πολίτες και ασθενείς ότι με σύνεση και σοβαρότητα θα παρακολουθεί την λειτουργία του ΓεΣΥ και θα σταθεί ανάχωμα σε όποιον προσπαθήσει να το υποσκάψει. Τονίζει ότι δεν επαναπαύεται, αφού η εφαρμογή του ΓεΣΥ αποτελεί μόνο την αρχή. Αντίθετα θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, ενώ θα παρεμβαίνει εκεί και όπου χρειάζεται για την άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύψουν, σημειώνει.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top