ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜ.ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ στο ThemaOnline: «Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τις αναρτήσεις του καθενός» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΗΜ.ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ στο ThemaOnline: «Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τις αναρτήσεις του καθενός» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τις αναρτήσεις του καθενός... Δεν είναι μόνο ο Δήμος Στροβόλου που αντιμετωπίζει προβλήματα με την καθαριότητα», ήταν μερικά από τα σχόλια του Δημάρχου Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, στο ThemaOnline.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή Στροβόλου σε ό,τι αφορά τα σκύβαλλα, τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος καθώς και τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε ως Δήμαρχος, ο κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους θέλησε όπως ξεκαθαρίσει τα γεγονότα.

Σε ό,τι αφορά τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί ως Δήμαρχος και πιο συγκεκριμένα την «καυστική» γραπτή ανακοίνωση του Χρίστου Τσίγκη - ενεργού δημότη Στροβόλου, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος και διετέλεσε ως δημοτικός σύμβουλος- ο κ. Παπαχαραλάμπους ήταν κάθετος:«Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τις αναρτήσεις και τα όσα γράφει ο καθένας».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τα συχνά παράπονα των πολιτών για τα σκουπίδια, την ακαθαρσία και την καθαριότητα άδειων οικοπέδων ανέφερε: «Είναι προβλήματα που επικρατούν και σε άλλους δήμους και όχι μόνο στον Στρόβολο».

Μάλιστα, μας επιβεβαίωσε ότι ήδη εργάτες και συνεργεία του Δήμου βρίσκονται στην περιοχή και καταβάλλουν «μάχη με την καθαριότητα», αφού όπως δήλωσε επικρατεί ένας «πόλεμος για να αντιμετωπιστεί η καθαριότητα και τα προβλήματα που υπάρχουν».

Επίσης, κάλεσε τους δημότες όπως συνεργαστούν και βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διατηρώντας την περιοχή καθαρή.

Τέλος, μας παρέπεμψε σε πρόσφατο άρθρο του, το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο:

«...Σε αυτό το πλαίσιο, και κατανοώντας ταυτόχρονα το αυξημένο πρόβλημα με τα ξερά χόρτα που έχει παρουσιαστεί φέτος, καθώς και την ανησυχία που έχει προκαλέσει στους δημότες μας, εδώ και μερικές εβδομάδες ο Δήμος μας έχει θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα καθαρισμού των ιδιωτικών οικοπέδων, μέσω εξωτερικού συνεργάτη. Η εργασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουλίου. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν την πραγματική έκταση του προβλήματος στον Δήμο μας. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: τα ιδιωτικά οικόπεδα ανέρχονται σε πέραν των 3.000, ένας αριθμός που αντιστοιχεί σε ιδιαίτερα μεγάλη έκταση γης σε όλο τον Στρόβολο. Αξίζει να επισημάνουμε, ότι η ανταπόκριση των ιδιοκτητών οικοπέδων στο κάλεσμα του Δήμου για να προβούν με δικές τους ενέργειες στον καθαρισμό των περιουσιών τους, είχε πολύ μικρή ανταπόκριση.

Παράλληλα με τον καθαρισμό των ιδιωτικών οικοπέδων, εδώ και μία εβδομάδα περίπου, ο Δήμος Στροβόλου έχει προβεί σε δραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα των καθημερινών εργασιών του, προκειμένου να αυξηθούν τα συνεργεία του που απασχολούνται με το καθάρισμα των πεζοδρομίων από τα ξερά χόρτα. Η ενέργεια αυτή κρίθηκε επιτακτική, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια, αλλά και για να αποφευχθούν προβλήματα ορατότητας για τους οδηγούς, ως αποτέλεσμα της ψηλής βλάστησης. Με δεδομένους τους περιορισμένους ανθρώπινους πόρους του Δήμου, αυτό αποτελεί μια τεράστια προσπάθεια εκ μέρους του προσωπικού του Δήμου, αν αναλογιστεί κανείς πόσα χιλιόμετρα πεζοδρομίων στον Στρόβολο πρέπει να καθαριστούν.

Δίνουμε μία πραγματική μάχη καθημερινά, που πολλές φορές φαίνεται άνιση, αφού οι δυνάμεις μας ολοένα και συρρικνώνονται. Οι δήμοι αδυνατούν, πλέον, να ανταποκριθούν στο επίπεδο των απαιτήσεων των δημοτών τους, αφού παραμένουν με μνημονιακούς προϋπολογισμούς, που περιορίζουν τη δυνατότητά τους να επιτελέσουν τον πραγματικό τους ρόλο και ουσιαστικά, τον λόγο ύπαρξής τους: την εξυπηρέτηση των δημοτών τους στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Οι Δήμοι μας ασφυκτιούν. Επιβάλλεται σήμερα, όχι αύριο, να προωθηθεί η ουσιαστική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πέραν από τοπικιστικά συμφέροντα, για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα διογκούμενα προβλήματα των πόλεων μας. Ακούει κανείς;»

Φωτογραφίες από την περιοχή:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top