ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Κακοποιήθηκε σοβαρά από αστυνομικούς - Κέρδισε την υπόθεση και παίρνει χιλιάδες ευρώ

ΚΥΠΡΟΣ: Κακοποιήθηκε σοβαρά από αστυνομικούς - Κέρδισε την υπόθεση και παίρνει χιλιάδες ευρώ

Κερδισμένος με χιλιάδες ευρώ μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, πολίτης ο οποίος δέχθηκε σοβαρή επίθεση κακοποίησης και ξυλοδαρμού για δυο φορές από αστυνομικούς στην Λεμεσό. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, το κράτος πρόκειται να αποζημιώσει πολίτη ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε δεχθεί αστυνομική βία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να καταλήξει στο δικαστήριο το οποίο πλέον έχει καταλήξει στην τελεσίδικη απόφαση υπέρ του πολίτη με αποζημίωση 456 χιλιάδων ευρώ. 

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, το Ανώτατο Δικαστήριο πολλαπλασίασε το ποσό των αποζημιώσεων ενώ επιδίκασε και τιμωρητικές αποζημιώσεις σε βάρος της Δημοκρατίας.  

Όσον αφορά το Ιατροσυμβούλιο το οποίο εξέτασε τον παραπονούμενο, διαπίστωσε ότι μετά τα περιστατικά, ο ίδιος εκδήλωσε διαταραχές από ψυχοτραυματικό στρες, έγινε ιδιαίτερα επιθετικός με τους αστυνομικούς, παρουσιάζει άγχος και τάσεις αυτοκαταστροφής, ενώ δεν βρίσκεται πλέον σε θέση να εργαστεί.

Αποτέλεσμα των πιο πάνω είναι ο νεαρός να έχει απομονωθεί στο σπίτι του αφού η οικογένεία του (έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού) έχει διαλυθεί. 

Τα περιστατικά βίας συνέβησαν τον Ιούλιο του 1999 όταν ο εν λόγω πολίτης βρισκόταν σε ηλικία, τότε, 25 ετών, με το πρώτο περιστατικό να είχε λάβει χώρα στην Πλατεία Ηρώων στην Λεμεσό και το δεύτερο σε αστυνομικό σταθμό της επαρχίας.

Ο ίδιος εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία ως εργάτης και τις νυκτερινές ώρες ασχολείτο με το μπουζούκι σε νυκτερινά μαγαζιά της πόλης για τρείς φορές την εβδομάδα. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top