ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Arla Foods και οι 10.300 αγρότες της παρουσιάζουν τους πιο φιλόδοξους στόχους τους μέχρι σήμερα

Η Arla Foods και οι 10.300 αγρότες της παρουσιάζουν τους πιο φιλόδοξους στόχους τους μέχρι σήμερα

Η Arla Foods και οι 10.300 αγρότες της παρουσιάζουν τους πιο φιλόδοξους στόχους τους μέχρι σήμερα για να επιταχύνουν τη μετάβαση σε βιώσιμη παραγωγή γαλακτοκομικών με έμφαση στις φάρμες.

Ο κύριος στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα έως 30% ανά κιλό γάλακτος μέσα στην επόμενη δεκαετία και να εργαστεί προς μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050.

Με μια νέα φιλοδοξία σχετικά με το κλίμα για το 2050, η Arla κάνει το επόμενο βήμα προς τη βιώσιμη παραγωγή γαλακτοκομικών.
«Θέλουμε να ενισχύσουμε τη θέση μας ως ο ηγετικός διεθνής συνεταιρισμός με τους 10.300 αγρότες και ίσως την ολοκληρωμένη κατανόηση της γαλακτοκομικής παραγωγής στη Βόρεια Ευρώπη, έτσι ώστε να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε μια βιώσιμη παραγωγή γαλακτοκομικών. Δουλεύουμε εδώ και χρόνια προς την κατεύθυνση της βιώσιμης γεωργίας και χρειάζεται να πάμε πιο μακριά και πιο γρήγορα, για να βοηθήσουμε τον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία επηρεάζει τους πάντες στον πλανήτη, ειδικά εμάς τους αγρότες» είναι τα λόγια του αγρότη και προέδρου της Arla Foods, Jan Toft Nørgaard.
Η νέα στρατηγική καλύπτει όλη την αλυσίδα, από την αγελάδα μέχρι τον καταναλωτή, και αφορά τους τομείς του κλίματος, του αέρα, του νερού και της φύσης.
«Με την περαιτέρω αφοσίωση των αγροτών μας, είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στα γαλακτοκομικά ως μέρος μιας υγιεινής και βιώσιμης διατροφής στο μέλλον. Τα γαλακτοκομικά καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο και παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην παροχή τροφής και θρέψης σε έναν συνεχώς αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, από ένα απλό ποτήρι φρέσκο γάλα στο σχολείο μέχρι εξειδικευμένες πρωτεΐνες ορού γάλακτος που χρησιμοποιούνται σε μια ιατρική δίαιτα», λέει ο Peder Tuborgh.


«Δεν έχουμε ακόμα όλες τις απαντήσεις, αλλά απευθυνόμαστε σε όλους τους αγρότες μας, ιδιαίτερα τους νέους, και στέλνουμε κάλεσμα σε όλη τη βιομηχανία, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τις κυβερνήσεις για συνεργασία και ιδέες που θα υποστηρίξουν τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες τακτικές γεωργίας και παραγωγής τροφίμων», λέει ο Jan Toft Nørgaard.


Η εταιρεία θα εξερευνήσει επίσης εμπορικές ευκαιρίες στην αγορά που θα βοηθήσουν να επιτευχθεί η αλλαγή, εξηγεί ο CEO της Arla Foods, Peder Tuborgh.
«Πιστεύουμε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών είναι πρόθυμος να επιβραβεύσει τους αγρότες που ακολουθούν περισσότερο τις βιώσιμες τακτικές παραγωγής γαλακτοκομικών, πληρώνοντας λίγο περισσότερο για το γάλα τους, όπως έχουμε δει να γίνεται με τα οργανικά γαλακτοκομικά. Από σήμερα ξεκινούμε να δουλεύουμε με μια ομάδα προοδευτικών αγροτών τόσο στη Δανία όσο και στη Σουηδία, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πιο βιώσιμο, συμβατικό αλλά και οργανικό φρέσκο γάλα, δείχνοντας τον δρόμο για την ευημερία των ζώων και του κλίματος, αλλά και της διαχείρισης των αγροκτημάτων. Θα παρουσιάσουμε αυτή τη χρονιά το γάλα τους στην αγορά, με τις ηγετικές μας μάρκες Arla® 24 στη Δανία και Arla Ko® στη Σουηδία. Θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε κάθε δυνατή εμπορική ευκαιρία που επιτρέπει στους αγρότες της Arla να επεκτείνουν τα όρια στις αγορές μας», λέει ο Peder Tuborgh.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top