ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Εξαήμερο εκδηλώσεων του Κατακλυσμού

ΛΑΡΝΑΚΑ: Εξαήμερο εκδηλώσεων του Κατακλυσμού

Για έξι συνεχόμενες μέρες, από τις 14 μέχρι και τις 19 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Λάρνακα η μεγάλη γιορτή του Κατακλυσμού.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Δημοτική Πινακοθήκη ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε ότι «Κατακλυσμός σημαίνει Λάρνακα και η Λάρνακα είναι η πόλη που είναι ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης. Η Λάρνακα πιστή στην υπόσχεση που δίνει για πάνω από 100 χρόνια, είναι έτοιμη να υποδεχθεί και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους που θα την τιμήσουν με την παρουσία τους».
 
Αφού ανέφερε ότι «η πολιτιστική κληρονομιά, είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου», σημείωσε πως «η λαϊκή παράδοση του τόπου μας, καταγράφεται και απεικονίζεται μέσα από το πέρασμα του χρόνου, αφήνοντας την κληρονομιά  αυτή, στη διαμόρφωση της ταυτότητας μας, του τόπου και της χώρας μας».
 
Ο κ. Βύρας είπε πως «με γνώμονα την παράδοση και παρά τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες που ζούμε,  ο Δήμος Λάρνακας θέλοντας να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο  της γιορτής του Κατακλυσμού, για έξι συνεχόμενες μέρες, θα δώσει στους χιλιάδες επισκέπτες, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών».
 
Είπε ακόμα ότι «η Λάρνακα λόγω της προνομιακής της θέσης σαν παραλιακή πόλη, εντάσσει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του Κατακλυσμού ναυταθλητικά αγωνίσματα καθώς και κολυμβητικούς αγώνες που πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας. Η Γιορτή του Κατακλυσμού είναι μια λαϊκή έκφραση χαράς και αισιοδοξίας που συνδέεται με την έλευση του καλοκαιριού και την είσοδο σε μια εποχή ανεμελιάς και ανάπαυσης».
 
Ταυτόχρονα, εξέφρασε ευχαριστίες «στο Πολιτιστικό Τμήμα και σε όλες τις Δημοτικές Υπηρεσίες, οι οποίες εργάζονται για την ομαλή διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων, στους χορηγούς που προσέφεραν χρήματα και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια. Επίσης απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε όλες τις Κυβερνητικές Υπηρεσίες και στους Φορείς που συνεργάζονται μαζί μας».
 
Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας Αθως Καζαντζής ανέφερε ότι «όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα δύο εξέδρες, η Κεντρική και στη Πλατεία Ευρώπης, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα θα έχουν τη τιμητική τους».
 
Πρόσθεσε ότι «από τη μεγάλη αυτή γιορτή της Λάρνακας δεν θα μπορούσαν να λείψουν γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα» μεταξύ των οποίων η Κατερίνα Κούκα, ο Στέλιος Διονυσίου, Νίκος Μακρόπουλος, Γιώργος Σαμπάνης, Στάν, Στέλλα Γεωργιάδου, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Πέτρος Κουλουμής, Έλενα Ανδρέου, Αννίτα Κωνσταντίνου και Παντελής Ιωνά.
 
Ο κ. Καζαντζής είπε επίσης ότι «σε ένα περιβάλλον που παραπέμπει σε άλλες εποχές, το κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου, θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζη) και μια ξεχωριστή μουσικό-θεατρική παράσταση για τα Κυπριακά Ερωτικά. Στην Πλατεία Κίμωνος, δεκατέσσερα ειδικά κατασκευασμένα περίπτερα θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο με την προβολή  παραδοσιακών κυπριακών επαγγελμάτων».
 
Σημείωσε ακόμα πως «στην παραλία των Φοινικούδων θα διεξαχθεί ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Beach – Volley ενώ το ξενοδοχείο Golden Bay θα φιλοξενήσει για ακόμα μια χρονιά το Σκακιστικό Τουρνουά Μπλίτζ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top