ΚΥΠΡΟΣ

Εις μνήμη του Άκη Κλεάνθους οι Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου

Εις μνήμη του Άκη Κλεάνθους οι Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής θα διεξάγει τους Περιφερειακούς Αγώνες Στίβου Λυκείων Λευκωσίας στη μνήμη του Άκη Κλεάνθους δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής κηρύσσοντας την έναρξη των 63ων Περιφερειακών Αγώνων Στίβου Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι “οι αγώνες αποτελούν την κορύφωση μιας προπονητικής προσπάθειας στην οποία νικητές είναι όλοι όσοι συμμετείχαν σ’ αυτήν: προπονητές και αθλητές και αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στη σκέψη μας είναι ότι ολόκληρη η ζωή μας είναι ένας συνεχής αγώνας”.

Ανέφερε ότι “δεν μπορούμε όλοι να είμαστε πρωταθλητές, μπορούμε όμως να είμαστε σωστοί αθλητές δίνοντας ο καθένας μας τον καλύτερο του εαυτό, τόσο στον αγώνα που συμμετέχουμε, όσο και στο στίβο της ζωής με υπομονή και επιμονή, καλλιεργώντας τον αλληλοσεβασμό και την ευγενή άμιλλα”.

Ο κ Καδής είπε ότι “η διοργάνωση των Περιφερειακών Αγώνων Στίβου, από φέτος θα φέρει το όνομα του μακαριστού πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Άκη Κλεάνθους και έτσι θα αναγνωρίζεται έμπρακτα η προσφορά του στα κοινά, με αποκορύφωμα την υπηρεσία του στο αξίωμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Για τον Άκη Κλεάνθους, είπε ότι “ήταν ένας νέος πολιτικός, που τύγχανε καθολικής εκτίμησης για τη σοβαρότητα, το ήθος του, την μετριοπάθεια, την μεθοδικότητα και τον συγκροτημένο του πολιτικό λόγο”.

“Υπήρξε ένας οραματιστής για την παιδεία μας και ήταν αταλάντευτα προσηλωμένος στην προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που προσπαθούσε να εφαρμόσει μέσα από την υλοποίηση μιας ευρύτερης στρατηγικής που ο ίδιος χάραξε”, είπε καταλήγοντας ο Υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στον Άκη Κλεάνθους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top