ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Οι ΗΧΗΡΕΣ αποχωρήσεις της σεζόν – Η στιγμή που ήξεραν, αλλά δεν ήθελαν να έρθει!

ΚΥΠΡΟΣ: Οι ΗΧΗΡΕΣ αποχωρήσεις της σεζόν – Η στιγμή που ήξεραν, αλλά δεν ήθελαν να έρθει!

H λήξασα σεζόν είχε πολλές αποχωρήσεις από ποδοσφαιριστές σε ομάδες που έμειναν για χρόνια, πρόσφεραν τα μέγιστα, και δάκρυσαν όταν έφυγαν. Είναι αλήθεια, πως όταν κάποιος παίκτης πρέπει να αποχωριστεί την ομάδα που πέρασε πολλά μαζί της, έρχεται «αντιμέτωπος» με μια στιγμή που όσο και αν ήξερε ότι θα έρθει, δεν θέλει να τη ζήσει.

Γράφει ο Θράσος Δημητρίου.

Ο Απόλλωνας τη χρονιά που μας πέρασε, είπε «αντίο» σε έναν παίκτη που ήταν για χρόνια το «τείχος» της ομάδας για εφτά χρόνια. Ένα ποδοσφαιριστή με χαρακτήρα και αξίες, που είχε κερδίσει τον σεβασμό από όλους. Ο λόγος, για τον Μπρούνο Βάλε o οποίος κατηφόρισε για το νησί μας το 2012. Έκτοτε, έγινε βασικός στέλεχος των γαλάζιων με 314 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μπήκε σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ τέσσερεις φορές, κατέκτησε τρία κύπελλα, δύο σούπερ καπ και κράτησε ανέπαφη την εστία του 124 φορές! Ο Πορτογάλος στο τελευταίο του αγώνα με τη κυανόλευκη φανέλα, κόντρα στην ΑΕΚ, δεν άντεξε  και «λύγισε» όταν αποχαιρέτησε τους οπαδούς της ομάδας της Λεμεσού.

Μιας και αναφέραμε την ΑΕΚ, η ομάδα της Λάρνακας, αναγκάστηκε και αυτή να αποχαιρετήσει ένα άνθρωπο, που ήταν ο εμβληματικός αρχηγός και ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές φορώντας την κιτρινοπράσινη φανέλα. Ο Νταβίντ Καταλά αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια. Ένας αμυντικός «ογκόλιθος», ένας παίκτης με ήθος που όλοι, ανεξερέτως, αντίπαλοι ή συμπαίκτες του… έβγαζαν το καπέλο. Ο Ισπανός ήρθε στην ΑΕΚ το 2012, και μετά από εφτά χρόνια, η ομάδα της Λάρνακας έγινε το σπίτι του, όπως ο ίδιος δήλωσε. Κατέγραψε 216 συμμετοχές με 18 γκολ, έπαιξε σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ, ενώ κατέκτησε και ένα κύπελλο με την ομάδα που τον «αγκάλιασε» όσο καμία. Πλέον, έχει αναλάβει νέο ρόλο στην ΑΕΚ, αυτό του προπονητή της Κ19 ενώ παράλληλα, θα συνεχίσει στο τεχνικό επιτελείο της 1ης ομάδας ως τεχνικός αναλυτής και σκάουτερ ευελπιστώντας να ζήσει ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Ο Καταλά βραβεύτηκε στο τελευταίο του ματς με τον Ισπανό, να βάζει τα κλάματα εν μέσω αποθέωσης.

Ακόμα μια ομάδα που έπρεπε να… αποχωριστεί το «παιδί» της ήταν ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος τον Ιανουάριο, «αποδέσμευε» τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου. Ένας παίκτης που έδωσε και πήρε, αγάπησε την ομάδα και αγαπήθηκε! Ο Κύπριος αμυντικός έζησε κυριολεκτικά τα πάντα με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα αλλά ήθελε να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και έτσι ήρθε το τέλος. Δέκα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, έξι ασπίδες και συμμετείχε τέσσερις φορές σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ, φυσικά, ήταν στέλεχος της ομάδας που… τρέλανε τον κόσμο το 2012 με την επική πρόκριση της στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Συνολικά σε δύο θητείας και 16,5 (!!) χρόνια, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, μέτρησε 242 συμμετοχές με 15 γκολ.

Ένας άλλος ποδοσφαιριστής που έχουν να πουν τα καλύτερα για το ήθος του και τον χαρακτήρα του είναι ο Μάριος Νικολάου. Ο Κύπριος, σύνδεσε το όνομα με τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΛ! Ο μέσος, μπορεί τη φετινή σεζόν να ήταν εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας (Ντούσαν Κέρκεζ) ωστόσο, δεν αποχώρησε από την ομάδα και έκανε προπονήσεις μόνος του αφού είχε συμβόλαιο. Ο Νικολάου, δεν δέχτηκε ούτε την πρόταση που του έγινε από την ομάδα της Λεμεσού να πάρει κάποιο πόστο, αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλει να σταματήσει και έχει πολλά να προσφέρει. Αν και έγινε αυτό το… σκηνικό τη λήξασα περίοδο, ο 35χρονος μέσος ήταν σε όλα τα… μεγάλα ραντεβού της ομάδας! Το 2012 ήταν ο αρχηγός που μετά από 44 χρόνια σήκωσε το πρωτάθλημα ψηλά στον ουρανό της Λεμεσού! Έπαιξε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και ομίλους του Γιουρόπα, κατέκτησε και το σούπερ καπ, και όλα αυτά ως αρχηγός! Με 192 συμμετοχές και 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ο Μάριος Νικολάου φεύγει από την ΑΕΛ.

Επόμενος στην… κατηγορία με τους παίκτες που έφυγαν μετά από χρόνια από τις ομάδες τους ο Γιάννης Ταραλίδης του Ερμή. Ο Ελλαδίτης αμυντικός ήρθε στο νησί μας για λογαριασμό της Νέας Σαλαμίνας αλλά η «Ιθάκη» του θα ήταν οι φτεροπόδαροι. Τον Ιανουάριο του 2013 μετακόμισε από του ερυθρόλευκους στην ομάδα της Αραδίππου μέχρι το 2015. Κάπου εκεί ο Ταραλίδης έκανε ένα… διάλειμμα από τον Ερμή για δύο χρόνια παίζοντας στον Κισσαμικό και την Καρμιώτισσα, όμως δεν άντεξε μακριά του! Το 2017 επανήλθε και έμεινε εκεί μέχρι τη λήξασα σεζόν. Ο Ελλαδίτης σε συνολικά 97 συμμετοχές πέτυχε 17 τέρματα, κατάκτησε ένα σούπερ καπ ενώ έπαιξε και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ με την ομάδα της Αραδίππου. Ο μέσος από την Ελλάδα, αν και είχε λεχθεί πως θα συνεχίσει στους «φτεροπόδαρους» αυτό δεν θα γίνει τελικά και αποτελεί παρελθόν από τον Ερμή.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top