ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ: Αρχίζουν οι εκδηλώσεις στις επαρχίες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ: Αρχίζουν οι εκδηλώσεις στις επαρχίες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ξεκινούν το βράδυ του Σαββάτου (15/6) οι τριήμερες φετινές εκδηλώσεις "Γιορτή Κατακλυσμού", που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου και ο Δήμος Λεμεσού. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου το πρόγραμμα της Γιορτής, περιλαμβάνει ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στην Πλατεία Κάστρου, κάθε βράδυ του τριημέρου και Θαλάσσια Αγωνίσματα, το απόγευμα της Δευτέρας, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Ξεχωρίζουν, η συμμετοχή χορευτικού συγκροτήματος των Ποντίων ομογενών και  η μεγάλη συναυλία του Γιώργου Γιαννιά, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το  αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, απόψε στις   8.00 μ.μ. στην  Πλατεία Κάστρου θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς , από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών, νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς, από το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» Γεροσκήπου και παράσταση με Ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς, από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Γεωργία, από το χορευτικό συγκρότημα “ Ρωμιοσύνη” . 

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 8.00μ.μ. στην πλατεία του  Κάστρου θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και  συναυλία από τον Γιώργο Γιαννιά και την ορχήστρα του.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Δευτέρα 17 Ιουνίου στις  5.00μ.μ. στο  Λιμανάκι της  Κάτω Πάφου με την διοργάνωση  θαλάσσιων αγωνισμάτων σε συνεργασία με τους Δήμο Πάφου, Ναυτικό Όμιλο Πάφου, Πολιτιστικό Σύνδεσμο Κάτω Πάφου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Παναγίας Θεοσκέπαστης. 

Ακολούθως στις 20:00 διοργανώνεται στην    Πλατεία του  Κάστρου που περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλία, από τη « Μουσική Παρέα Μούσα » και τον Μιχάλη Τερλικκά, χορούς  από την ομάδα χορού του Χορευτικού Ομίλου  `` Διόνυσος`` και συναυλία από τον Σώτο Γονιό και την Έλενα Σολέα, με την ορχήστρα του Κωνσταντίνου Ζορπά.

Η είσοδος , για το κοινό  είναι ελεύθερη, σε όλες τις εκδηλώσεις.

Πλούσιο είναι το φετινό πρόγραμμα της Γιορτής του Κατακλυσμού στη Λεμεσό.  

Η πανήγυρης του Κατακλυσμού θα πραγματοποιηθεί στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο της Επίχωσης από το Σάββατο 15 Ιουνίου μέχρι την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Σάββατο 15 Ιουνίου, Κυριακή 16 Ιουνίου & Δευτέρα 17 Ιουνίου
Λαϊκή Γιορτή με κυπριακά προϊόντα και άλλα παραδοσιακά είδη στον Ανατολικό Χώρο Στάθμευσης (Επίχωση).
Σάββατο 15 Ιουνίου
Αποβάθρα -  έναντι  καφέ  NERO 
8:30μ.μ. Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος ΔΙΟΝΥΣΟΣ το Μουσικό Σχήμα Αντάμα και η Αρετή Κετιμέ παρουσιάζουν την παράσταση με τίτλο «Κάτω στο Γιαλό» με παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια και χορό.
Κυριακή 16 Ιουνίου & Δευτέρα 17 Ιουνίου
Βόλτα με το σκάφος SALONE της εταιρείας Relax Cruises για να δείτε την πόλη από τη θάλασσα και να θυμηθείτε τον παλιό  «Πάμπορο».
Ώρες αναχώρησης: 18:00μ.μ. / 19:00μ.μ. / 20:00μ.μ. / 21:00μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: Ενήλικες: €5, Παιδιά (μέχρι 12 χρονών) €2
Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε κοινωνικά ιδρύματα.
Κυριακή 16 Ιουνίου
Θεατράκι του Παραθαλάσσιου Πάρκου
8.00μ.μ. Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης και ο μαγεμένος πάμπορος»  από τον καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Πάφιο.
Αποβάθρα -  έναντι  καφέ  NERO
8:30μ.μ. Ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΖΗΔΡΟΣ» Πολεμιδιών και οι «Νέοι Ορίζοντες» σε μια παράσταση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Κρήτη την Κύπρο το Αιγαίο και τη Μικρά Ασία.
Δευτέρα 17 Ιουνίου
Αποβάθρα -  έναντι  καφέ  NERO 
8.30μ.μ. «Τα πιο ωραία Λαϊκά» συναυλία με την Κατερίνα Κούκα και τον Στέλιο Διονυσίου με οκταμελή ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη.
 
Εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού
Σάββατο 15 Ιουνίου
8.00-10.00π.μ. Η ομάδα Κανό Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού θα προπονείται κατά μήκος του Μόλου.    
4.00μ.μ.-7.30μ.μ. Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Μέσα Γειτονιάς και τον υδάτινο κόσμο διοργανώνουν τουρνουά Water Polo μεταξύ της ξύλινης αποβάθρας του Μόλου και του Παλιού Λιμανιού.
Σάββατο 15 Ιουνίου & Κυριακή 16 Ιουνίου
8.30π.μ. & 9.30π.μ. Το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού προσφέρει πρωινή εκγύμναση στο θεατράκι του Μόλου.
10.00π.μ.-5.00μ.μ. Η ομάδα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού με τις ομάδες dinghies & Windsurfing θα προπονούνται κατά μήκος του Μόλου.
Κυριακή 16 Ιουνίου
12.00π.μ.-4.00μ.μ. To St. Raphael Yacht Club διοργανώνει αγώνες σκαφών ανοιχτής θαλάσσης από τη Μαρίνα του St. Raphael, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου μέχρι τη Μαρίνα Λεμεσού και πίσω στη Μαρίνα του St. Raphael.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top