Ανησυχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για δηλώσεις Τσαβούσογλου

Ανησυχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για δηλώσεις Τσαβούσογλου

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή 14/6  σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι Fatih ξεκίνησε τις γεωτρήσεις σε απόσταση περίπου 36,6 ναυτικών μιλίων από την ακτή της Κύπρου και μέσα στην ΑΟΖ της.


Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στην ιστοσελίδα hellasjournal.com πως «όπως ανέφερε η εκπρόσωπος σε δήλωση της 6ης Μαΐου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας να ξεκινήσει υπεράκτιες εργασίες γεώτρησης σε μια περιοχή την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία ανακήρυξε (claimed) ως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη  της. Αυτό το βήμα είναι εξαιρετικά προκλητικό και διακινδυνεύει να αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Επιστρέφει η Ολγκίν ως Προσωπική Απεσταλμένη του Γκουτέρες

Κυπριακό: Επιστρέφει η Ολγκίν ως Προσωπική Απεσταλμένη του Γκουτέρες

O Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουέγιαρ από την Κολομβία ως Προσωπικής του Απεσταλμένης για το Κυπριακό.