ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόιτερς: «Απειλές» Κύπρου προς Τουρκία – Κυρώσεις από Ευρωπαϊκή Ένωση

Ρόιτερς: «Απειλές» Κύπρου προς Τουρκία – Κυρώσεις από Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Κύπρος απείλησε να μπλοκάρει όλο το κείμενο και τις μελλοντικές προοπτικές των χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο εν λόγω κείμενο περιλαμβάνονται χώρες όπως τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, όπως επίσης και το Κοσσυφοπέδιο.

Το δημοσίευμα επικαλείται διπλωματικές πηγές και αναφέρει πως η Λευκωσία απαιτούσε πιο αυστηρή γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία για τις γεωτρήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα ανέφεραν ότι μπορούν να επιδιώξουν κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας, αν και το μπλοκ δεν φαίνεται να ενεργεί επί του παρόντος.

Ακόμη, οι διπλωματικές πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, ανέφεραν ότι η Κύπρος επιδιώκει σαφέστερη απειλή ότι, σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν αλλάξει πορεία, η ΕΕ θα μπορούσε να τερματίσει επισήμως τις συνομιλίες για αναβάθμιση της τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία και για το δικαίωμα μετακίνησης χωρίς θεώρηση για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ, καθώς επίσης και την περικοπή κονδυλίων.

Η ΕΕ διέκοψε επισήμως την προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας σε μακρά στασιμότητα για τη σαρωτική καταστολή των επικριτών του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν μετά από αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top