ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τελούσε εικονικούς γάμους - Πάντρεψε κοπέλα με το ζόρι

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τελούσε εικονικούς γάμους - Πάντρεψε κοπέλα με το ζόρι

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την Παρσκευή (21/6) διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον 25χρονου αλλοδαπού, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας ενήλικων προσώπων και τέλεσης εικονικών γάμων.

Συγκεκριμένα η διερευνώμενη υπόθεση αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, εμπορίας ενήλικου προσώπου με σκοπό την εκμετάλλευση της εγκληματικής δραστηριότητας, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευση και παραμονή, τέλεση εικονικού γάμου, εξαναγκασμό σε γάμο, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδής παραστάσεις, αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά το έτος 2019 μέχρι και τις 20/6/2019 στη Ρουμανία, τη Λευκωσία και τη Λάρνακα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 19 Ιουνίου 2019, λήφθηκε μήνυμα από την Ιντερπόλ, με το οποίο ενημερώνονταν οι Κυπριακές Αρχές ότι μητέρα κοπέλας από τη Ρουμανία κατήγγειλε πως η κόρη της 18 χρόνων, ταξίδεψε στην Κύπρο στις 16.6.19 για να παντρευτεί άγνωστο της πρόσωπο έναντι αμοιβής, ωστόσο όταν έφτασε στο νησί μετάνιωσε και από τότε κρατείται παρά τη θέληση της σε άγνωστο μέρος στην Λευκωσία.

Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας ξεκίνησαν έρευνες για εντοπισμό της κοπέλας και τα στοιχεία της τοποθετήθηκαν στον κατάλογο Alert List ως θύμα απαγωγής.

Γύρω στη 01.40 χθες τα ξημερώματα, μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν στο χώρο ελέγχου διαβατηρίων του αεροδρομίου Λάρνακας, την 18χρονη, η οποία είχε μεταβεί στο αεροδρόμιο, με σκοπό να αναχωρήσει για την χώρα της. Η κοπέλα συνοδευόταν από δεύτερη γυναίκα, ηλικίας 21 ετών και τον 25χρονο και οι δύο από τη Ρουμανία. Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, μετέβησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και παρέλαβαν τα τρία άτομα ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι δύο κοπέλες έφτασαν στην Κύπρο στις 16 Ιουνίου 2019.
 
Η 18χρονη ανέφερε στην Αστυνομία ότι ενώ βρισκόταν στη χώρα της δέχθηκε πρόταση από ομοεθνή της να ταξιδέψει στη Κύπρο και να παντρευτεί εικονικά άντρα από τρίτη χώρα για το ποσό των χιλίων ευρώ. Είπε ακόμα ότι με την άφιξη της στην Κύπρο παραλήφθηκε από τον 25χρονο και την 21χρονη οι οποίοι την μετέφεραν σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία.
 
Ωστόσο η κοπέλα μετάνιωσε και δεν ήθελε να προχωρήσει σε εικονικό γάμο αλλά μετά από εκβιασμό ότι θα έπρεπε να πληρώσει η ίδια τα χίλια ευρώ, τελικά στις 18/6/19 έκανε το γάμο με άτομο πιθανώς Ινδικής καταγωγής, σε δημαρχείο της Επαρχίας Λάρνακας. Η 18χρονη είπε ακόμα στην Αστυνομία ότι κατά τη παραμονή της στη Λευκωσία περιορίστηκε στη περιοχή του ξενοδοχείου για να μην γίνει αντιληπτή από μέλη της Δύναμης.

Σύμφωνα με την 18χρονη, εικονικό γάμο έκανε ύστερα από εξαναγκασμό και η 21χρονη κοπέλα, συμβία του 25χρονου και έγκυος το παιδί του, η οποία επίσης πήρε το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ. Τον εικονικό γάμο που διετέλεσε επιβεβαίωσε επίσης στην Αστυνομία και η 21χρονη.
 
Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τόσο οι δύο κοπέλες όσο και ο 25χρονος τέλεσαν γάμους με αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών και ότι στους γάμους υπέγραψαν ως μάρτυρες τρίτα άτομα που και αυτά τέλεσαν γάμους στις 19 Ιουνίου.
 
Οι δύο κοπέλες παραδόθηκαν σε μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και μετά από σχετικές συνεντεύξεις που τους λήφθηκαν, θεωρήθηκαν πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων και οδηγήθηκαν σε καταφύγια.
 
Εναντίον του 25χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, ενώ την Παρασκευή οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για επτά ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top