ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Έντονη κινητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ – Οι θέσεις των πλοίων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έντονη κινητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ – Οι θέσεις των πλοίων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην κυπριακή ΑΟΖ με το Γιαβούζ, όπως άλλωστε γνωρίζουμε, να βρίσκεται στα ύδατα μας.

Όπως φαίνεται και στις πιο κάτω φωτογραφίες, το Γιαβούζ, το Μπαρμπαρός όπως και το Φατίχ, παραβιάζουν και τα τρία την κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Marine Traffic» (βλ. φωτογραφία που ακολουθεί) το γεωτρύπανο Γιαβούζ βρίσκεται πλησίον του Ριζοκαρπάσου απέναντι από την κατεχόμενη Γαληνόπορνη, για να υλοποιήσει τις τουρκικές εξαγγελίες για γεώτρηση στα νερά της Κύπρου εντός του Ιουλίου 2019.

Από την άλλη, το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός μαζί με το συνοδευτικό πλοιάριο «Απόλλο Μουν», «σεργιανίζουν» στη νότια πλευρά της Κύπρου, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Ακρωτήρι.

 

Όσον αφορά στο γεωτρύπανο, Φατίχ, αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται στα ανοικτά της Πάφου, παραβιάζοντας τα κυπριακά χωρικά ύδατα.

 

Πέραν τούτου, στα ανοικτά της Λεμεσού βρίσκεται το «Σκαραμπέο 9» (εγκατάσταση πλατφόρμων) όπως επίσης και το «Καστορόνε» (εγκατάσταση αγωγών), που αν και νόμιμα, συμβάλουν στην έντονη κινητοποίηση που παρατηρείται στις κυπριακές θάλασσες όσον αφορά το κομμάτι της ενέργειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top