ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμαρχος Στροβόλου συμφώνησε με ΑΗΚ για αντικατάσταση του οδικού φωτισμού

Ο Δήμαρχος Στροβόλου συμφώνησε με ΑΗΚ για αντικατάσταση του οδικού φωτισμού

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων εξασφαλίζει ο Δήμος Στροβόλου με την υπογραφή της συμφωνίας την Τετάρτη 10 Ιουλίου με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, για την αντικατάσταση όλων των ενεργοβόρων φωτιστικών του Οδικού Φωτισμού του Δήμου με φωτιστικά LED.

Η συμφωνία υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Στροβόλου,  Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, εκ μέρους του Δήμου Στροβόλου και από τον Διευθυντή της ΜΡΔ, κ. Μιχάλη Μιχαήλ, εκ μέρους της ΑΗΚ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Στροβόλου, βάσει της συμφωνίας, θα αντικατασταθούν περίπου 10.000 φωτιστικά, που αναμένεται να επιφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 65% της σημερινής κατανάλωσης.

Εκτιμάται ότι η ετήσια εξοικονόμηση σε λογαριασμούς για ηλεκτρική ενέργεια για τον οδικό φωτισμό αναμένεται να ξεπεράσει τις €550.000. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της Συμφωνίας, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου 2020.

Πέραν του ιδιαίτερα σημαντικού οικονομικού οφέλους για τον Δήμο και κατ΄επέκταση για τους Δημότες Στροβόλου, η εν λόγω Συμφωνία θα έχει και θετικότατες περιβαλλοντικές συνέπειες, λόγω της μείωσης των περιβαλλοντικών ρύπων που θα επιφέρει η αντικατάσταση του οδικού φωτισμού με φωτιστικά LED.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top