ΚΥΠΡΟΣ: Νέο μήνυμα - απάτη! Πάλι επικαλούνται τα Κυπριακά Ταχυδρομεία

ΚΥΠΡΟΣ: Νέο μήνυμα - απάτη! Πάλι επικαλούνται τα Κυπριακά Ταχυδρομεία

Η Αστυνομία Κύπρου (Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) δέχτηκε το τελευταίο διάστημα καταγγελίες από πολίτες, ότι δέχθηκαν αριθμό μηνυμάτων τύπου SMS αλλά και μέσω Facebook ή και γενικότερα στο διαδίκτυο, ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία επιλέγουν διάφορους συνδρομητές που τους δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσουν διάφορα δώρα, όπως κινητά τηλέφωνα.

Χρησιμοποιούν παράλληλα και το επίσημο έμβλημα των Κυπριακών Ταχυδρομείων ή το όνομα με σκοπό να παραπλανήσουν.

Τα μηνύματα αυτά, είναι παραπλανητικά και έχουν ως στόχο την εξαπάτηση των χρηστών με διάφορους τρόπους, όπως αποστολή των προσωπικών στοιχείων, κωδικών πρόσβασης σε προσωπικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς/διαδικτυακών υπηρεσιών ή/και των διαδικτυακών τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν.

Η απάτη μπορεί να αφορά και την πληρωμή χρηματικών ποσών στους απατεώνες.

Παρακαλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους παραπλανητικά μηνύματα και να τα διαγράφει αμέσως.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι στη διάθεση του κοινού ή εταιρειών για αναφορά καταγγελίας και το κοινό καλείται να επισκέπτονται τη διαδικτυακή ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.police.gov.cy στο πλαίσιο cybercrime, για αναφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE