ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: «Οφείλουμε να διεκδικήσουμε μια δημοκρατική λύση»

Σιζόπουλος: «Οφείλουμε να διεκδικήσουμε μια δημοκρατική λύση»

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε για τον λαό μας, μια δημοκρατική λύση, που να διασφαλίζει στις μελλοντικές γενιές ασφάλεια, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση μνήμης και τιμής της Οργάνωσης Αντιστασιακών Λεμεσού, στην οποίαν ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Σιζόπουλος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε ντοκουμέντα που καταγράφονται στο " Φάκελο της Κύπρου" και τους σχεδιασμούς που έγιναν για ανατροπή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`.

Απάντησε, επίσης, σε όσους αναφέρουν πως οι πραξικοπηματίες ήθελαν ζωντανό τον Πρόεδρο Μακάριο, λέγοντας ότι "οι οδηγίες με βάση τα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας ήταν ξεκάθαρες" και πως "ήθελαν τον θάνατο του Μακαρίου και μάλιστα ο δικτάτορας Ιωαννίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο του πραξικοπήματος Νίκο Σαμψών, στις 11 το πρωί της 15ης Ιουλίου 1974, ζητούσε να του πάρει ο ίδιος το κεφάλι του Μακάριου στην Αθήνα".

" Όλα τα υπόλοιπα είναι προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που είχαν κάποιοι", συμπλήρωσε.

Ο κ. Σιζόπουλος τόνισε ότι "στο όνομα των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων ηρώων της κυπριακής ελευθερίας, οφείλουμε να διεκδικήσουμε για το λαό μας, μια δημοκρατική λύση, που να διασφαλίζει στις μελλοντικές γενιές ασφάλεια, όπου στην Κυπριακή Δημοκρατία όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα σε ολόκληρη την Κύπρο, χωρίς διακρίσεις, χωρίς εθνοτικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς".

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, πρέπει να αποκλεισθεί διαπαντός το ενδεχόμενο, τρίτες χώρες να ασκούν άμεσα ή έμμεσα κηδεμονία στη λειτουργία του κυπριακού κράτους, "γιατί δεν θέλουμε, όσα η δική μας γενιά βίωσε το 1974 και μετά, να το βιώσουν μελλοντικές γενιές, δεν θέλουμε οι μελλοντικές γενιές να μαρτυρούν ήρωες και να αποδίδουν τιμές σε κάποιους που θυσιάστηκαν για να διατηρήσουν και πάλι τη δημοκρατία και την ελευθερία της πατρίδας μας".

Υπογράμμισε ακόμη πως, αν ένας υπό ημικατοχή λαός δεν διεκδικήσει με σθένος και αποφασιστικότητα τα αναφαίρετα δικαιώματα του, κανένας δεν πρόκειται να του τα χαρίσει και πως "δεν είναι δυνατόν, αυτά τα χώματα, τα αιώνια ελληνικά, χώματα αγαπημένα, χώματα ποτισμένα με άδικο δάκρυ και δίκαιο αίμα να παραδοθούν στους εχθρούς μας".

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, επίσης, εκ μέρους της Οργάνωσης Αντιστασιακών Λεμεσού, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών, Γιάννης Αρμεύτης.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top